Joustoluotto: Vertailusta halvin ja paras tarjous

Joustoluoton avulla saa liikkumavaraa arkeen. Kilpailutat helposti joustoluotot kauttamme. Tutustu alla olevaan vertailuun ja löydä edullisin tarjous hetkessä!

Kilpailuta joustoluotto: vertaa tästä ja löydä edullisin tarjous

Omalaina logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainaa: 500-60 000 €
Laina-aika: 1-20 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Yli 30 kilpailutettavaa pankkia
 • Helppo hakemus – tarjoukset heti
 • Suomen suosituimpia lainapalveluita

Lisää ja lainaesimerkki

Omalaina on Suomen suosituin lainakilpailutus, josta vertaat helposti niin kulutusluotot, yhdistelylainat, luottokortit kuin joustoluotot. Lainaa voi hakea kätevällä hakemuksella 100-60 000 euroa.

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Lainaa: 50-2000€
Laina-aika: 1-12 kk
Korko: 14,99 %

 • Uusi joustoluotto
 • Lain maksimitasoa alempi korko
 • Vain väliaikaiseen tarpeeseen

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vakituinen asuminen Suomessa

Luoton todellinen vuosikorko on 23.85 %, kun luoton määrä on 2 000,00 €, laina-aika 12 kuukautta ja luotto nostetaan kerralla kokonaan. Todellinen vuosikorko sisältää luoton koron ja luottorajasta perittävän päiväkohtaisen palkkion, joka on 0,01% luoton kokonaismäärästä. Luottoon mahdollisesti tehtävistä muutoksista aiheutuvat kustannukset, vapaaehtoiset lisäpalveluiden kustannukset sekä liittyvät kustannukset eivät sisälly todelliseen vuosikorkoon.

Ferratum logo

Lainaa: 1-4000 €
Laina-aika: 3-54 kk
Korko: 15 % + viitekorko (4%)

 • Joustoluotto nopeasti tilille
 • Nosta luottoa tarpeen mukaan
 • Kallis korko hyvä huomioida

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 22 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vakituinen asuminen Suomessa

Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 555,67€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 555,67€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 408,67 €, 2. 403,39 €, 3. 398,11 €, 4. 392,83 €, 5. 387,56 €, 6. 382,28 €, 7. 377,00 €, 8. 371,72 €, 9. 366,44 €, 10. 361,17 €, 11. 355,89 €, 12. 350,61 €.Tod.vuosikorko: 28,58%, Edellämainittu on esimerkkilaskelma  joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.

💳VIRTUAALINEN LUOTTOKORTTI MINUUTEISSA

Sweepbank logo

Lainaa: 1-8000 €
Laina-aika: 1-120 kk
Korko: 19 % – 60pvä korotonta

 • Virtuaaliluotttokortti Google ja Apple Pay -tuella
 • Siirrä luotto myös tilillesi
 • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 20 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Jatkuva työsuhde, vähintään säännölliset 1 600 euron kuukausitulot

Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,00% (korkolain mukainen viitekorko 4,00% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 20,75%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,23 €/kk, kulujen osuus 158,82 €, kokonaiskustannus 1 658,82 €.

Joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun haet arkeen liikkumavaraa

Joustoluotto on vakuudeton laina, joka toimii kuin luottokortti. Se onkin nimensä mukaisesti joustava lainamuoto, jonka avulla arkeen saa samanlaista liikkumavaraa kuin luottokortin kanssa. Hakija saa käyttöönsä luottotilin, josta voi tarvittaessa nostaa rahaa omalle pankkitilille. Korkoa maksetaan vain tililtä nostetusta rahasummasta.

Joustoluottoa voi hakea muutamista sadoista euroista aina 60 000 € asti. Se soveltuu siten sekä pienempiin tarpeisiin että isompien projektien rahoittamiseen. Esimerkiksi remontoidessa vastaan saattaa tulla yllättäviä kustannuksia, jolloin perinteinen vakuudeton kertalaina ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Joustoluotto tarjoaa mahdollisuuden nostaa luotolta aina tarvittaessa lisää rahaa luottorajan puitteissa. Se käy myös arjen hätävaraksi, josta saa apua tiukoissa tilanteissa.

Joustoluoton huono puoli on usein kallis korko, sillä korkoa harvoin määritellään yksilöllisesti. Se ei siis ole paras vaihtoehto, kun haetaan mahdollisimman pienikorkoista lainaa netistä.

Lainaa: 50-2000€
Laina-aika: 1-12 kk
Korko: 14,99 %

 • Uusi joustoluotto
 • Lain maksimitasoa alempi korko
 • Vain väliaikaiseen tarpeeseen

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vakituinen asuminen Suomessa

Luoton todellinen vuosikorko on 23.85 %, kun luoton määrä on 2 000,00 €, laina-aika 12 kuukautta ja luotto nostetaan kerralla kokonaan. Todellinen vuosikorko sisältää luoton koron ja luottorajasta perittävän päiväkohtaisen palkkion, joka on 0,01% luoton kokonaismäärästä. Luottoon mahdollisesti tehtävistä muutoksista aiheutuvat kustannukset, vapaaehtoiset lisäpalveluiden kustannukset sekä liittyvät kustannukset eivät sisälly todelliseen vuosikorkoon.

Kannattaako ottaa kulutusluotto vai joustoluotto?

Kulutusluotto on luonteeltaan kertaluonteinen laina, joten se ei ole samalla tavalla joustava kuin joustoluotto. Kulutusluotto maksetaan kerralla tilille, minkä jälkeen sitä aletaan lyhentämään ennalta sovituin erin takaisin lainan myöntäneelle taholle. Kulutusluotto onkin hyvä vaihtoehto silloin, kun lainaa tarvitaan tietty, ennalta tiedossa oleva määrä.

Joustoluotto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden nostaa rahaa silloin, kun sitä tarvitsee. Joustoluotto tuo jatkuvaa liikkumavaraa arkeen, koska luottotililtä voi nostaa rahaa yhä uudelleen. Joustoluotto onkin hyvä vaihtoehto silloin, kun et ole varma rahoituksen tarpeen suuruudesta tai tarvitset joustoa talouteen.

Fiksu vaihtoehto on kilpailuttaa kerralla molemmat lainatyypit: joustoluotto ja kulutusluotto. Näin saat selville omaan tilanteeseesi halvimman ja sopivimman vaihtoehdon!


Joustoluotto on kuin luottokortti – nosta rahaa silloin, kun on tarve

Joustoluoton tililtä voi nostaa rahaa itse omalle tilille juuri silloin, kun on tarve, eikä niiden käyttötarkoitusta ole rajattu. Kun luottotilille tekee lyhennyksiä, ovat rahat uudelleen käytettävissä. Luottoraja pysyy muuttumattomana ja tililtä on mahdollista nostaa rahaa aina uudelleen luottorajan puitteissa.

Joustoluottoa voi käyttää esimerkiksi näin:

 • Hakija saa 5 000 € joustoluoton
 • Luotosta nostetaan 3 000 €
 • Myöhemmin nostetaan vielä 1 000 €. Nyt on käytetty 4 000 €, joten käytettävissä on 1 000 €.
 • Maksetaan takaisin 2 500 €. Nyt käytettävissä on 3 500€.
 • Nostetaan 1 000 €, joten käytettävissä on 2 500 €.
 • Maksetaan 800 €. Nyt käytössä on 3 300 €.

Joustoluotto onkin erittäin joustava lainamuoto ja sopii siksi monenlaiseen tarpeeseen. Sitä voi hakea silloin, kun arjessa ilmenee yllättävä rahantarve tai se voi toimia vararahastona, jolloin tililtä saa nostettua rahaa aina silloin, kun sitä tarvitaan. Itse lainapääoman lyhennysten lisäksi maksetaan aina kuukausittain korko ja muut kulut. 


Joustoluotto korko

Joustoluoton korkoprosentit vaihtelevat ja ne määritellään aina yksilöllisesti. Eri luotonmyöntäjät voivat tarjota joustoluottoja eri korkoprosenteilla, mutta yleensä korot vaihtelevat noin 5–20 % välillä. Se määritetään hakijasta tehdyn riskinarvion perusteella ja hakijan maksukyky on suurin korkoon vaikuttava tekijä. Mitä parempi maksukyvyn katsotaan olevan, sitä edullisemman korkoprosentin luotolle voi saada. 

Joustoluoton korkoa maksetaan vain luotolta nostetusta summasta. Luottoraja voi siis olla suurempi kuin senhetkinen lainan tarve, koska nostamattomasta luotosta ei tarvitse maksaa korkoa. Joustoluottoon voi kuitenkin liittyä tilinhoitomaksuja, jotka voivat olla enintään 150 euroa vuodessa. Tilinhoitomaksut voidaan veloittaa myös silloin, kun lainaa ei ole nostettu lainkaan. Tällöin on hyvä miettiä, kannattaako joustoluottoa pitää ollenkaan.


Joustoluottoa voi lyhentää omaan tahtiin

Koska joustoluotto on jatkuvaluonteinen luottotili, ei sille ole yleensä sovittu tiettyä takaisinmaksuaikaa. Osa toimijoista tarjoaa mahdollisuuden maksaa luottoa takaisin täysin omaan tahtiin. Tällöin kuukausittain maksetaan luoton korko ja tilinhoitomaksut, mutta lyhennyserän suuruuden voi päättää itse. 

Joustoluotossa voi olla myös ennalta sovittu lyhennyserä, joka tulee maksaa kuukausittain. Yleensä tämä on tietty prosentti nostetusta lainasummasta. Lyhennyserän lisäksi maksetaan lainasumman korko ja tilinhoitomaksu. Joustoluoton voi aina halutessaan maksaa myös kokonaisuudessaan takaisin, jolloin koko luoton määrä on jälleen tarvittaessa uudelleen käytettävissä.


Edullisin joustoluotto löytyy kilpailuttamalla

Eri pankkien ja rahoituslaitosten korot vaihtelevat, joten joustoluotto kannattaa kilpailuttaa kauttamme. Kilpailuttamalla on mahdollista löytää edullisin tarjous korkojen ja kulujen suhteen. 

Ennen kilpailuttamista kannattaa miettiä, mihin tarkoitukseen joustoluottoa hakee. Tarvitsetko lainan heti käyttöön vai haetko joustoluottoa vararahastoksi, josta saa apua, jos vastaan tulee tiukka tilanne? Nostatko luotolta usein pienempiä summia vai harvemmin isomman summan?

Joustoluottoa kilpailuttaessa kannattaa kiinnittää huomiota näihin:

 • Takaisinmaksu – haluatko lyhentää lainaa joustavasti vai maksaa tietyn summan kuukaudessa? Valitse luotto, joka vastaa parhaiten tarpeisiisi.
 • Luoton määrä – joustoluoton luottoraja voi olla suurempi kuin lainan tarve. Korkoa maksetaan vain nostetusta lainasta. 
 • Korkoprosentti – vaikuttaa siihen, kuinka paljon korkokuluja maksetaan kuukaudessa.
 • Tilinhoitomaksut – veloitetaanko myös silloin, kun luotolta ei ole nostettu rahaa? Mikäli pidät joustoluottoa vararahastona, tähän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
 • Nostomaksut – jokaisesta nostosta voidaan periä erikseen maksu. Mikäli nostat pienempiä summia usein, voi tästä tulla merkittäviä lisäkuluja.
 • Todellinen vuosikorko – Tämä huomioi luoton koron lisäksi myös muut kulut.

Koska joustoluotossa voidaan periä koron lisäksi muita kuluja, pienin korko ei aina tarkoita edullisinta luottoa. Mikäli luotolta nostaa usein pienempiä summia, saattavat nostokulut tuoda merkittävän lisäerän luoton koron päälle. Jos taas nostaa vain harvoin isomman summan, ja keskittyy sitten maksamaan sitä takaisin, ei nostokulut välttämättä tuo kovinkaan paljon lisää kustannuksia.

Joustoluottoa kilpailuttaessa kannattaakin vertailla tarjouksia pitäen samalla mielessä sen, miten tulee itse käyttämään luottoa. Näin löytää itselleen parhaiten sopivan ja edullisimman tarjouksen.


Kuka voi hakea joustoluottoa?

Eri toimijoilla voi olla hieman toisistaan poikkeavia vaatimuksia joustoluoton hakijoille. Pääsääntöisesti kaikki vaativat kuitenkin seuraavia asioita:

 • Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä.
 • Säännölliset tulot.
 • Joustoluottoa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin on mahdollista saada luotolle parempi korkoprosentti.

Varma joustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton laina, joten luotonmyöntäjät tekevät päätöksen myöntämisestä ja korkoprosentista hakijasta tehdyn riskinarvion perusteella. Luottoa ei myönnetä siinä tapauksessa, jos katsotaan, että hakijalla ei ole edellytyksiä maksaa sitä takaisin. Joustoluottoa voidaan myös tarjota pienemmällä luottorajalla, mitä hakija on toivonut. Myöntämisen esteeksi voi tulla myös se, että hakijalta löytyy menneisyydestä maksuhäiriömerkintöjä.

Varmaa joustoluottoa ei siis ole. Jos on mahdollista hankkia kanssahakija, on luoton myöntäminen todennäköisempää ja sen voi saada paremmalla korolla kuin yksin hakiessa. Mikäli luottoa ei myönnetä, kannattaa käydä läpi oman talouden tilannetta ja tasapainoa. Jos talous on jo valmiiksi tiukalla, ei luottoa kannata ottaa, koska sitä ei ole edellytyksiä hoitaa.


Joustoluotto heti – helpotusta äkilliseen rahantarpeeseen

Rahan tarve voi ilmetä yllättäen ja lainasumma pitäisi saada tilille pikaisesti. Erityisesti pienemmät joustoluotot on mahdollista saada käyttöön arkipäivänä todella nopeasti. Päätös luoton myöntämisestä tehdään heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Sinulta voidaan pyytää vielä tositteita tuloista, joten voit nopeuttaa lainahakemuksen käsittelyä kaivamalla ne valmiiksi esille. Tositteet tarkistetaan, minkä jälkeen saat lopullisen sopimuksen, jonka voit allekirjoittaa sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen joustoluotto on käytettävissäsi nopeasti.

Myös joustoluottoa koskee sama sääntely kuin muita lainoja eli uutta lainaa tai luottoa ei ole mahdollista maksaa kello 23–07 välisenä aikana. Oman joustoluoton tililtä on kuitenkin mahdollista siirtää rahaa tilille kellonajasta riippumatta.

Mikäli siis epäilet, että sinulle voi tulla yllättävä rahantarve yöllä, kannattaa joustoluotto hakea jo valmiiksi. Näin tililtä pääsee nostamaan rahaa juuri silloin, kun sitä tarvitsee, kellonajasta riippumatta.


Luottokortti joustoluoton vaihtoehtona

Joustoluotto on hyvin samankaltainen vaihtoehto kuin luottokortti. Molemmat tuovat joustoa arkeen mahdollistaen rahan nostamisen tililtä silloin, kun sitä itse tarvitsee. Luottokortilla on mahdollista maksaa ostoksia kaupoissa, kun taas joustoluotolla rahat nostetaan ensin omalle tilille.

Missä tapauksessa kannattaa harkita luottokorttia joustoluoton sijaan? Katso alta vertailu luottokortin ja joustoluoton ominaisuuksista.

Luottokortti

 • Luottoraja yleensä maks 10 000 €
 • Tarjolla korotonta maksuaikaa
 • Luottorahaa voi nostaa usein myös tilille käyttöön
 • Voi olla kuukausimaksullinen tai ilman kuukausimaksua
 • Luottokorttiin voi sisältyä etuja kuten vakuutuksia tai bonuksia
 • Korko vaihtelee 5–20 %
 • Luottokortti on usein tarpeellinen matkustaessa

Joustoluotto:

 • Tarjolla eri kokoisia joustoluottoja oman tilanteen mukaan
 • Rahat nostetaan omalle tilille
 • Nostot ovat usein maksullisia
 • Voidaan veloittaa tilinhoitomaksu myös silloin, kun tilillä ei ole aktiivista lainasaldoa
 • Ei sisällä etuja
 • Korko vaihtelee n. 10–20 %

Kuten vertailusta näkee, luottokortti voi olla esimerkiksi paljon matkustavalle joustoluottoa parempi vaihtoehto. Luottokorttia tarvitaan yleensä auton vuokraamiseen ja saatetaan edellyttää hotellissa yöpymiseen, joten se on hyvä olla matkalla mukana. Monet luottokortit sisältävät myös matkavakuutuksen siinä tapauksessa, että riittävän suuri osuus matkasta on maksettu kortin luotolla.

Luottokortti tarjoaa myös turvaa erityisesti verkossa maksamiseen. Luottokorteissa on ostoturva, joka suojaa ostoksesi aina sen tekemisestä saapumiseen asti. Joskus luottokortteihin sisältyy myös tuoteturva, joka tuo ostoksellesi turvaa myös sen jälkeen, kun olet saanut sen. Jotkut luottokortit tarjoavat myös bonuksia esimerkiksi lentopisteinä kaikista luottokortilla maksetuista ostoksista.

Virtuaalinen luottokortti

Aina luottokortin ei tarvitse olla fyysinen kortti, ja nykyään osa yhtiöistä tarjoaakin virtuaalista luottokorttia vaihtoehdoksi perinteiselle kortille. Virtuaalinen luottokortti ladataan omaan kännykkään tai muuhun älylaitteeseen ja tämän jälkeen sillä pystyy maksamaan ostoksia samalla tavalla kuin perinteisellä luottokortilla. Maksaminen onnistuu myös kivijalkakaupoissa puhelimista ja älykelloista löytyviä lompakko-sovelluksia käyttäen.

Virtuaalinen luottokortti kulkeekin helposti käyttäjän mukana aina silloin, kun kännykkä löytyy taskusta. Muilta ehdoiltaan se on samanlainen kuin fyysinen luottokortti eli kortin haltijalla on tietty luottoraja käytössä. Kortilla pystyy maksamaan ostoksia ja luottotililtä voi tarvittaessa nostaa rahaa omalle tilille. Käytetystä luotosta maksetaan korkoa sopimuksen mukaisesti. Pääoman lyhennyksen ja muiden kulujen maksaminen tehdään kuten tavallisessa luottokortissa.

💳VIRTUAALINEN LUOTTOKORTTI MINUUTEISSA

Sweepbank logo

Lainaa: 1-8000 €
Laina-aika: 1-120 kk
Korko: 19 % – 60pvä korotonta

 • Virtuaaliluotttokortti Google ja Apple Pay -tuella
 • Siirrä luotto myös tilillesi
 • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 20 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Jatkuva työsuhde, vähintään säännölliset 1 600 euron kuukausitulot

Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,00% (korkolain mukainen viitekorko 4,00% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 20,75%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,23 €/kk, kulujen osuus 158,82 €, kokonaiskustannus 1 658,82 €.

Usein kysytyt kysymykset joustoluotosta

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on jatkuvaluonteinen luottotili, josta voi nostaa lainaa aina tarvittaessa. Käytettyä luottoa voidaan maksaa takaisin joustavasti, ja maksamisen jälkeen ne ovat jälleen nostettavissa käyttöön. Korkoa maksetaan vain nostetusta lainapääomasta. Joustoluotto toimiikin hyvin paljon samalla tavalla kuin luottokortti.

Kannattaako joustoluotto ottaa?

Joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun rahantarve voi yllättää ja lisärahoitusta tarvitaan pikaisella aikataululla. Myös silloin kun ei tiedetä rahoituksen tarkkaa tarvetta, voi joustoluotto olla vakuudetonta kertalainaa parempi vaihtoehto. Mikäli rahan tarve ei ole kovin suuri, voi myös harkita luottokorttia joustoluoton vaihtoehdoksi.

Onko mahdollista saada joustoluotto heti?

Arkipäivän aikana voi olla mahdollista saada joustoluotto lähes heti käyttöön. Joustoluottoa haetaan verkossa ja hakemukset käsitellään heti. Sopimuksen pääsee allekirjoittamaan verkossa, minkä jälkeen luotto on nopeasti omassa käytössä. Uutta joustoluottoa ei voi saada yöllä 23–07 välisenä aikana, mutta jo olemassa olevalta luotolta voi nostaa rahaa vuorokaudenajasta riippumatta.

Mikä on paras joustoluotto?

Paras joustoluotto on yleensä se, joka on edullisin. Edullisimman luottotarjouksen löytää kilpailuttamalla. Joustoluoton kilpailuttaminen käy kauttamme helposti. Voit käyttää yhtä tai useampaa palvelua kilpailuttamiseen. Kilpailuttaminen tehdään netissä ja saat luottotarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Hakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään ja on maksutonta.

Mikä on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko on aina yksilöllinen ja määritetään hakijasta tehdyn riskinarvion perusteella. Mitä suuremman riskin luotonmyöntäjä katsoo ottavansa, sitä suurempi luoton korko on. Joustoluottojen korkoprosentit asettuvat yleensä 5–20 % väliin. Kilpailuttamalla on mahdollista löytää itselleen edullisin tarjous.

Scroll to Top