Ferratum laina ja joustoluotto: lue kokemuksia ja faktat

Ferratum Bank on kansainvälinen lainapalvelu, jonka kautta suomalaiset asiakkaat voivat hakea lainaa jopa useaan kymmeneen tuhanteen euroon saakka ilman vakuuksia ja takaajia. Ferratum on tullut tutuksi monille suomalaisille vuosien varrella, sillä jo vuonna 2005 perustettu yritys on tarjonnut palveluitaan jo yli vuosikymmenen. Lue kokemukset ja faktat Ferratumista.

ferratum kokemuksia
Ferratum logo
 • Joustoluotto 4000 € asti
 • Nosta omaan tahtiin
 • Nopea lainapäätös
Lainasumma1 – 4 000 €
Takaisinmaksuaika3-54 kk
Korkorajat19,97 %
Ikäraja22 vuotta

Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää,kk-erienesimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €,olettaenasiakasnostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

⚠️ Huom! Ferratumin joustoluotto toimii hieman kuin luottokortin tavoin – voit käyttää aina tietyn osan myönnetystä joustolimiitistä tarpeen mukaan. Koko lainaa ei siis tarvitse nostaa käyttöön. Huomioi kuitenkin kallis korko.

💡Harkitse kalliin lainan sijaan kilpailutusta

Kalliin lainapalvelun sijaan on yleensä fiksumpaa hakea lainaa kilpailutuksen kautta. Lainan kilpailutuksen avulla voit hakea haluamallesi lainalle useita lainatarjouksia eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Näin saatat saada lainaa edullisemmin ja paremmin ehdoin.

Minkälaisia lainoja Ferratum myöntää?

Ferratum on suuri rahoituspalveluita myöntävä konserni, jonka kautta asiakkaat voivat hakea sekä jousto- että kulutusluottoja ilman vakuuksia ja takaajia asiallisella takaisinmaksuajalla. 

Joustoluottoa on mahdollista hakea jopa 4000 euroon saakka. Saamasi joustolimiitin puitteissa voit tehdä kuukauden aikana vaikka useampia nostoja ja rahoittaa joustavasti arjen menoja. Ferratumin joustoluotto on kuluiltaan ja koroiltaan hieman kalliimpi kuin kertalaina. 

Kertalainaa hakevat suomalaiset voivat hakea kulutusluottoa tai yhdistelylainaa minimissään 2000 euroa ja maksimissaan 30 000 euroa. Kertalaina maksetaan tilille kerralla ja sitä lyhennetään kuukausittain maksusuunnitelman mukaan. Kertalainoja myönnetään maksimissaan 10 vuoden maksuajalla. Kuluiltaan kertalainat ovat hieman edullisempia kuin joustoluotot.

Ferratum Bankin kautta lainaa voi hakea seuraavalla tavalla:

 • Joustoluottoa 1-4000 euroa
 • Nostot: 1-4000 euroa
 • Vakuudeton laina

Kuka voi saada lainaa Ferratum Bankilta? Yleiset lainavaatimukset

Ferratum Bank on kansainvälisesti toimiva rahoitusalan yritys, joka seuraa kaikkia lakeja ja säädöksiä. Se lainaa ainoastaan vastuullisesti, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkien hakijoiden luottotiedot ja tulot tarkistetaan. 

Alle olemme listanneet Ferratum Bankin lainavaatimukset jousto- ja kertaluoton hakemiselle.

 • Vähintään 22 vuoden ikä
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Säännölliset tulot
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Suomalaiset pankkitunnukset

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen hakijat saavat lainapäätöksen parhaimmillaan jo saman päivän aikana. Kun hakija on toimittanut Ferratumille tositteet tuloista ja allekirjoittanut lainahakemuksen, laina maksetaan heti tilille ja se on saatavilla 1-2 päivän sisällä hakijan pankista riippuen.

Kokemuksia Ferratum Bankista

Ferratum Bank on vuosien varrella saanut hakijoilta kiitettävät arvostelut. Asiakkaat ovat kiitelleet pankkia etenkin suoraviivaisesta hakuprosessista, nopeasta lainan maksusta tilille ja helpoista joustoluoton nostoista. Pankin korkotaso aleni huomattavasti vuonna 2019, jonka jälkeen useammat suomalaiset ovat ottaneet Ferratumin kautta lainaa. 

Toisaalta asiakkaat ovat olleet näreissään Ferratum Bankin edelleen korkeista koroista. Etenkin joustoluoton korko- ja kulurakenne on harmittanut asiakkaita, sillä lainan takaisin maksaminen voi olla vaikeaa.

Hyvää:

 • Joustoluotto 4000 euron luottorajalla
 • Nopea hakuprosessi
 • Laina maksetaan nopeasti tilille
 • Helpot joustoluoton nostot

Huonoa:

 • Korkeat korot ja kulut
 • Ei myönnä tällä hetkellä kertalainaa

Ferratum Bankin talouskoulun avulla asiakas voi ottaa talouden hallintaansa

Ferratum Bankin sivuilta löytyy myös talouskoulu, jonka kautta suomalaiset voivat oppia lisää esimerkiksi oman talouden hallinnasta ja budjetoinnista. Talouskoulu on ilmainen osio, jossa Ferratum jakaa artikkeleita ja blogikirjoituksia rahaan, talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen. Kattavat oppaat ja artikkelit voivat auttaa suunnittelemaan omaa rahankäyttöä paremmin ja auttaa talouden hallinnassa.

Mikä yritys vaikuttaa Ferratumin taustalla?

Ferratum Bank perustettiin jo vuonna 2005, joten sillä on takanaan jo pitkä kokemus rahoitusalalta. Sen taustalla häärii yritys nimeltään Multitude Bank p.l.c., joka on rekisteröity Maltalle ja jonka toimintaa valvoo Euroopan keskuspankki. Ferratum toimii nykyään jo 15 maassa ja sillä on yli 2 miljoonaa asiakasta.

Ferratum on alun perin täysin suomalainen yritys, joka kuitenkin muutti toimintansa Maltalle tarjotakseen mm. pankkipalveluita. Yrityksen toimitusjohtajana on toiminut pitkään Jorma Jokela.

Ferratumilla on kuitenkin myös suomalaisille suunnatut palvelut, joten hakijat saavat apua suomeksi ja maksut tehdään myös suomalaisille pankkitileille. Ferratum Bank on siis luotettava ja turvallinen toimija, jonka kautta suomalaiset voivat huoletta hakea lainaa.

Ferratum Bankin asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Ferratum Bankin asiakaspalvelu auttaa asiakkaita suomeksi arkipäivisin toimistoaikojen puitteissa. Klikkaamalla oikean laidan valikossa olevaa “Asiakastuki” -nappia, pääset sivulle, jolta voit etsiä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Voit kirjoittaa hakukenttään avainsanat löytääksesi kysymykseesi liittyviä oppaita ja vastauksia. 

Jos kuitenkin haluat ottaa yhteyttä Ferratum Bankin asiakaspalvelijaan, voit lähettää heille tekstiviestin WhatsAppin kautta, ottaa yhteyttä Facebookin Messengerissä tai chattailla live chatin kautta. Voit myös lähettää heille sähköpostia osoitteessa asiakaspalvelu@ferratumbank.fi..

 • Osoite: Ei käyntiosoitetta
 • Puhelinnumero: 0800 166 208
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratumbank.fi
 • Yhteydenotto myös WhatsAppilla, Messengerillä ja live chatilla

Usein kysytyt kysymykset

Tarjoaako Ferratum Bank maksuvapaata?

Ferratum Bankilta voi hakea maksuvapaita kuukausia maksimissaan kaksi kappaletta vuoden sisällä ja jokaisesta maksuvapaasta kuukaudesta peritään 5 euron lisämaksu. Maksuvapaiden aikana pankille lyhennetään lainan korot ja kulut, mutta pääomaa ei tarvitse lyhentää.

Kuinka nopeasti Ferratum Bankin lainan saa?

Ferratum Bank myöntää lainat nopeasti, parhaimmillaan jo samana päivänä. Rahojen saapumisessa tilille saattaa mennä 1-2 päivää pankista riippuen.

Mitkä ovat Ferratum Bankin lainavaatimukset?

Kaikki vähintään 22-vuotiaat, Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt voivat hakea lainaa, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja hakijalla on säännölliset tulot. Hakijalla täytyy olla myös suomalaiset verkkopankkitunnukset. Vakuuksia lainan hakemiseen ei tarvita.

Onko Ferratum huijaus vai luotettava lainapalvelu?

Ferratum Bank on luotettava lainapalvelu, joka on toiminut jo vuodesta 2005 ja jota valvoo Euroopan keskuspankki. Kyseessä ei siis ole huijaus, vaan sen kautta voi huoletta hakea lainaa.

Paljonko voin saada Ferratumilta lainaa?

Ferratumin kautta voi hakea lainaa 1 eurosta 30 000 euroon saakka. Joustoluotot ovat summaltaan maksimissaan 4000 euroa ja kertalainat 30 000 euroa

Scroll to Top