Etua.fi laina: lue kokemuksia ja faktat

Etua.fi on Suomen ensimmäinen lainoja vertaileva palvelu, joka avasi ovensa jo vuonna 2008. Sen kautta suomalaiset lainaa hakevat henkilöt voivat vertailla lainat useiden pankkien kesken vain muutamassa minuutissa. Lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka pitkällä maksuajalla ja kaikki Etua.fi -palvelun kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia.

Etua.fi kokemuksia
Etua.fi logo
 • Lainaa 60 000 euroon saakka
 • Kilpailuta kymmenet pankit kerralla
 • Myös asuntolainan kilpailutus
Lainasumma1 000 – 60 000 €
Takaisinmaksuaika1-18 vuotta
Korkorajat4,68-20 %
Ikäraja20 vuotta

Esimerkki: Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Minkälaisia lainoja Etua.fi myöntää?

Etua.fi palvelun kautta voit hakea vakuudettomia lainoja, jotka ovat suuruudeltaan 500 eurosta 60 000 euroon saakka. Palvelu ei myönnä lainoja suoraan hakijoille, vaan se kilpailuttaa lainat usean kymmenen pankin kesken. Lainanhakijat voivat siis saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, joista he voivat valita sopivan lainan ja allekirjoittaa lainasopimuksen. 


Etua.fi -palvelun kautta on mahdollista hakea pienlainaa, joka on suuruudeltaan muutamia satasia. Tällaiset pienlainat ovat omiaan pienempien rahareikien tukkimiseen ja ne pitää yleensä maksaa takaisin suhteellisen nopealla aikataululla. 

Voit myös hakea joustoluottoa, jota voi saada tyypillisesti muutamiin tuhansiin euroihin saakka. Joustoluotto on omiaan heille, jotka tarvitsevat talouteen hieman joustoa. 

Myös kulutusluotot ja yhdistelylainat ovat haettavissa Etua.fi:n kautta ja voit saada vakuudettoman lainan jopa 60 000 euroon saakka.

Etua.fi:n lainat yhteenvetona:

 • Vertaile ja kilpailuta lainat 20 lainantarjoajan kesken
 • Lainaa 60 000 euroon saakka
 • Ei vakuuksia
 • Pienlainat, joustoluotot ja kulutusluotot
 • Myös asuntolainojen kilpailutus

Kuka voi saada lainaa Etua.fi palvelusta? Yleiset lainavaatimukset

Etua.fi ei myönnä lainoja hakijoille suoraan, vaan sen kautta hakija tekee yhden ilmaisen hakemuksen ja Etua.fi lähettää sen useille lainantarjoajille. Jokaisen lainantarjoajan vaatimukset hakijalle vaihtelevat, mutta alle olemme listanneet yleiset Etua.fi:n lainavaatimukset.

 • Hakija on vähintään 18-vuotias
 • Hakijalla on säännölliset vähintään 850 euron kuukausitulot
 • Puhtaat luottotiedot
 • Kotimaiset pankkitunnukset
 • Vakituinen osoite Suomessa

Kun olet tehnyt hakemuksen Etua.fi:n kautta, saat saman tien lainatarjouksia, joita voit alkaa vertailla. Edullisimman lainan saamiseksi kannattaa kiinnittää huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon. Kun hyvä laina löytyy, voit allekirjoittaa lainasopimuksen ja lähettää pankille tarvittavat tositteet tuloistasi.

Etua.fin lainan kilpailutus on helppo ja nopea. Se kattaa myös varsin laajan kasan eri pankkeja ja lainapalveluita, joten mahdollisuudet tarjoukseen ovat korkeat.

Etua.fi asuntolainan kilpailutus

Sen lisäksi, että Etua.fi mainostaa kulutusluottojen ja muiden vakuudettomien lainojen kilpailutusta, löytyy siltä toinenkin ässä hihastaan. Etua.fi on yksi ainoista palveluista Suomessa, jonka kautta voi kilpailuttaa myös asuntolainan.

Etua-sivustolla ei kerrota suoraan, mitkä kaikki pankit ovat mukana kilpailutuksessa, mutta tietojemme mukaan asuntolainan voi vertailla usean ison ja nimekkään suomalaisen pankin kesken.

Asuntolainan kilpailutus Etua-sivustolla on maksutonta, ja sen avulla voi säästää isoja summia rahaa. Täysin manuaalisen kilpailutuksen sijaan Etuan kilpailutus voi säästää paljon aikaa ja hermoja.

Etua.fi logo
Asuntolainan kilpailutus

Kokemuksia Etua.fi palvelusta

Etua.fi on Suomen ensimmäinen lainoja vertaileva palvelu ja sillä on jo vuosikausien kokemus alalta. Hakijoilla on pääosin ollut vain positiivisia kokemuksia ja palvelu on saanut kiitosta etenkin nopeasta hakuprosessista ja rahojen maksusta. Palvelu on yksi Suomen luotetuimmista ja turvallisimmista ja monet hakijat kääntyvät mielellään Etua.fi:n puoleen, kun on aika hakea lainaa.

Suurimmat nootit Etua.fi on saanut siitä, että se lähettää aika tehokkaasti asiakkaille mainosviestejä sähköpostiin. Etua.fi:n kautta ei myöskään saa asiakaspalvelua viikonloppuisin.

Hyvää:

 • Näppärä tapa kilpailuttaa lainat
 • Lainaa 60 000 euroon saakka
 • Vakuudettomat lainat
 • Suomalainen lainapalvelu
 • Myös asuntolainojen kilpailuttaminen mahdollista

Huonoa:

 • Etua.fi ei voi itse vaikuttaa lainatarjousten korkoihin
 • Ei asiakaspalvelua viikonloppuisin

Etua.fi:n kautta voit saada veronpalautukset ennakkoon

Etua.fi antaa hakijoille mahdollisuuden hakea lainaa veronpalautuksia vastaan. Verottaja ei myönnä veronpalautuksia etukäteen, mutta itse kullakin saattaa olla veronpalautuksille käyttöä jo paljon aikaisemmin. Tällöin hakija voi hakea lainaa Etua.fi:n kautta ja maksaa lainan takaisin kokonaisuudessaan sitten, kun veronpalautus kilahtaa tilille.

Veronpalautukset etukäteen on siis mahdollista saada lainan muodossa. Etua.fi:n kautta myönnetty laina on kerralla tilille maksettava kulutusluotto, jonka hakija voi käyttää haluamallaan tavalla.

Mikä yritys vaikuttaa Etua.fi:n taustalla?

Etua.fi oli perustamisestaan saakka oma yrityksensä, mutta nykyään sen taustalla häärii Alma Media, joka osti osan Etua.fi:stä vuonna 2021. Alma Media Oyj on suomalainen yritys, joten Etua.fi on täysin suomalaisten yritysten omistuksessa.

Etua.fi asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Etua.fi:n asiakaspalvelu auttaa asikkaita puhelimitse ja sähköpostilla arkisin kello 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin asiakaspalvelu ei ole saatavilla, mutta voit lähettää heille sähköpostia, jolloin he palaavat asiaan seuraavana arkipäivänä. 

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@etua.fi ja voit odottaa saavasi vastauksia kysymyksiin yleensä jo saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Puhelimitse apua ei joudu montaa minuuttia odottelemaan ja se on hyvä tapa ottaa yhteyttä, kun mielessä on akuutteja kysymyksiä.

Palvelulla on myös kattava UKK-osio, josta asiakkaat voivat etsiä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

 • Osoite: Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki
 • Puhelinnumero: 09 2316 3611
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@etua.fi

Usein kysytyt kysymykset

Onko Etua.fi turvallinen?

Etua.fi on luotettava suomalainen palvelu, joka on Suomen Finanssivalvonnan hyväksymä ja jopa avainlipun saanut sivusto.

Mikä on Etua.fi?

Etua.fi on lainoja vertaileva suomalainen palvelu, jonka kautta hakijat voivat saada lainaa 60 000 euroon saakka. Palvelussa voi myös kilpailuttaa asuntolainan.

Onko Etua.fi suomalainen lainapalvelu?

Vuonna 2008 alkunsa saanut Etua.fi on täysin kotimainen palvelu, jonka kautta suomalaiset voivat huoletta hakea lainaa. Nykyisin palvelun omistaa Alma Media.

Kuinka paljon lainaa saa Etua.fin kautta?

Hakijat voivat saada lainaa 500 eurosta aina 60 000 euroon saakka Etua.fi-palvelun yhteistyökumppaneiden kautta. Asuntolainan voi kilpailuttaa isompaankin summaan asti.

Kuinka suuri on Etua.fi korko?

Etua.fi ei myönnä lainoja suoraan, vaan se kilpailuttaa lainat puolestasi. Jokainen lainanmyöntäjä tarjoaa koron henkilökohtaisesti.

Scroll to Top