Sambla laina: lue kokemuksia ennen hakemista

Sambla on ruotsalaisen Sambla Groupin kilpailutuspalvelu lainoille. Samblan suomalainen sivusto kilpailuttaa yli 25 eri pankkia ja luotonmyöntäjää 1 hakemuksella. Tsekkaa ajankohtaiset Sambla kokemukset, tarkat tiedot ja faktat ennen kuin haet lainaa täätlä.

Sambla kokemuksia
Sambla logo
 • Moderni ja helppo kilpailutus
 • Lainapäätöksiä heti saatavilla
 • Mukana myös isoja pankkeja – esim Aktia
Lainasumma500 – 60 000 €
Takaisinmaksuaika1-20 vuotta
Korkorajat4,19-20 %
Ikäraja18 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja nimelliskorko 5,0%. Takaisin maksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Minkälaisia lainoja Sambla myöntää?

 Samblan kautta saa monipuolisesti erilaisia luottoja, joita kaikkia yhdistää se, että niiden saamiseen ei tarvita vakuuksia. Lainat myönnetään puhtaasti maksukyvyn mukaan, eikä Sambla kysy sitä mihin tarkoitukseen lainatut rahat menevät. Lainat ovat myös muuten joustavia, sillä ne haetaan netistä, eikä saaminen vaadi käyntiä konttorilla.

Samblan lainavalikoima on laaja ja sen joukosta voi löytää parhaan lainan esimerkiksi auton tai mökin ostamista varten tai esimerkiksi lainojen yhdistämiseen. Samblan lainoja ovat:

 • Vakuudettomat lainat
 • Autolaina
 • Pienlaina
 • Pikavippi
 • Yhdistelmälaina
 • Kulutusluotto
 • Autorahoitus
 • Joustoluotto

Huomioi se, että Sambla ei ole rahoituslaitos vaan lainojen kilpailutukseen tarkoitettu palvelu. Todellinen lainasopimus tehdään aina suoraan pankin tai rahoituslaitoksen kanssa. Samblan yhteistyöverkosto on laaja ja sen kautta saakin yli 20 eri lainantarjoajan lainoja.

Kuka voi saada lainaa Samblalta? Yleiset lainavaatimukset

Samblalta voi saada lainaa käytännössä kuka vain, joka täyttää yleiset lainavaatimukset. Koska Samblalla ei ole omia lainoja, on varsinainen pankki tai rahoituslaitos vastuussa lainan antamisesta ja siitä, antaako se rahaa ja kuinka paljon. Perusvaatimusten täyttäminen ei siis tarkoita sitä, että saat välttämättä niin paljon rahaa kuin haluat tai että Samblan kautta saadun lainan ehdot, kuten takaisinmaksuaika ovat haluamasi kaltaiset.

Samblan lainan yleiset vaatimukset:

·        Vähintään 18 vuoden ikä

·        Puhtaat luottotiedot

·        Asuinpaikka Suomessa

·        Säännölliset tulot, joiden yhteissumma kuukaudessa on vähintään 1000 €

Samblan kautta voi hakea lainaa mikäli on yli 18-vuotias ja saa vähintään 1000 euron kuukausituloja. Mikäli tarjousten lainasumma tai takaisinmaksuaika eivät vastaa toiveitasi, voit parantaa lainan ehtoja hakemalla sitä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Huomioi kuitenkin se, että rinnakkaishakija on yhteisvastuullinen lainasta, joten kenen tahansa lainalle ei kannata lähteä yhteishakijaksi.

Kokemuksia Samblasta

Sambla on yksi 2020-luvun menestyneimmistä suomalaisista lainanvertailuyrityksistä, sillä se on kasvanut säännöllisesti ostamalla kilpailijoitaan. Lisäksi sen yhteistyöverkosto on hyvin kattava. Tässä kappaleessa tutustummekin oikeiden suomalaisten kokemuksiin Samblasta ja sen lainoista.

Sambla Oy:n arvostelu TrustPilotissa on 4,9 tähteä viidestä eli se on saanut lähestulkoon erinomaiset arviot. Se saa kiitosta nopeasta ja ymmärtävästä palvelusta ja siitä, kuinka sen asiakaspalvelijat auttavat tarvittaessa valitsemaan parhaan monista lainatarjouksista. Lisäksi palvelua kiitellään siitä, kuinka hyvin asiakasta pidetään ajan tasalla esimerkiksi lainanhakuun liittyvissä asioissa.

Osa asiakkaista kokee tämän negatiivisesti ja on kokenut painostusta lainan nostamiseen asiakaspalvelun puolelta. Joillain on huonoja kokemuksia siitä, kuinka lainaa ei lopulta saanutkaan vaikka täytti kaikki Samblan ehdot. Tämä ei ole kuitenkaan Samblan päätettävissä ja negatiivisten kommenttien osuus kaikista on onneksi vain alle 1%.

Yleisesti ottaen Samblaa pidetäänkin toimivana ja luotettavana kotimaisena palveluna, jolla on hyvä asiakaspalvelu. Sen lainojen korot ovat asiakkaiden mielestä kilpailukykyisiä ja lainan ottaminen nopea ja näppärä prosessi.

Sambla vertailee lainat ilmaiseksi

Sambla on suureksi kasvanut ruotsalainen konserni, mutta sillä ei kuitenkaan ole omaa rahoitusyhtiötä eikä se myönnä omia lainoja. Sen yhteistyöverkosto on kuitenkin poikkeuksellinen ja sisältää niin suomalaisia, kuin ulkomaalaisiakin pankkeja. Näin ollen Samblalta voi saada halvan lainan hyvillä ehdoilla.

Sambla vertailee lainat ilmaiseksi, sillä tarjouksien pyytäminen ei maksa mitään. Samblan työtä on välittää tarjouspyynnöt pankeille ja tarjoukset sinulle ja auttaa lainan valinnassa. Se saa komissionsa rahoitusyhtiöltä, joten tästä ei seuraa sinulle mitään kuluja.

Samblan kautta saatkin useampia tarjouksia, jotka voi vertailla helposti todellisen vuosikoron perusteella. Valitse se laina, joka tarjoaa halvimman todellisen vuosikoron eli nimelliskoron ja muut kulut ja näin teet fiksuimman lainapäätöksen.

Ota Samblan laina ainoastaan silloin, kun vakuudellinen luotto ei ole mahdollinen. Voit käyttää lainan vaikkapa muiden lainojen yhdistämiseen ja säästää näin rahaa. Sambla laina on myös hyvä venelaina tai vaikkapa reissuluotto.

Mikä yritys vaikuttaa Samblan taustalla?

Samblan lainapalvelun omistaa Sambla Group Oy. Se on suomalainen yritys, jonka y-tunnus on 2521965-8. Sambla on rekisteröity vuonna 2013 ja se omistaa monia Suomessa toimivia lainapalveluita ja -sivustoja. Yrityksen päätoimialaa on muu rahoitusta palveleva toiminta. Yrityksen brändejä ovat muun muassa Rahalaitos Finland, Lainuri, Lainamaailma ja Oma laina.

Sambla Group Oy on omalta osaltaan osa suurempaa konsernia, jonka päätoimipaikka on Ruotsi. Sambla Group AB on perustettu vuonna 2011 ja se tarjoaa niin ikään lainavertailupalvelua. Konserni toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ja se on ehtinyt kilpailuttaa lainat jo yli puolelle miljoonalle ihmiselle.

Suomen Sambla on siis Suomeen rekisteröity yritys, mutta osa suurempaa konsernia. Tämän ansiosta se pystyy tarjoamaa lainoja erittäin kilpailukykyisiltä yhteistyökumppaneilta kaikissa toimintamaissaan.

Sambla asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Sambla palvelee suomalaisia asiakkaita suomeksi jokaisena arkipäivänä. Aukioloajat ovat 10-19 maanantaista torstaihin ja 10-18 perjantaisin. Viikonloppuisin asiakaspalvelua ei ole ja lisäksi lounastauon aikaan eli kello 13-14 puhelinasiakaspalvelu on kiinni. Viikonloppuisin ja muinakin aikoina Sambla palvelee lisäksi sähköpostitse.

Samblalla on postitusosoite, mutta ei varsinaista käyntiosoitetta. Mahdollisen paperipostin voi lähettää Suomeen tai Ruotsiin. Lainahakemukseen ei kuitenkaan tarvita yhteydenottoa tai dokumenttien postitusta vaan voit tehdä sen täysin sähköisesti mihin aikaan hyvänsä.

Samblan yhteystiedot ovat:

 • Puhelinnumero: 09 424 56 00
 • Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@sambla.fi
 • Osoite: Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa Samblasta?

Voit saada hyvin todennäköisesti lainaa Samblasta mikäli täytät lainan saamisen perusehdot. Näitä ovat vähintään 18 vuoden ikä, asuinpaikka Suomessa, puhtaat luottotiedot ja vähintään 1000 euron säännölliset kuukausitulot. Samblan lainat myöntää aina pankki tai rahoituslaitos, jolla voi olla Samblaa tiukemmat ehdot lainan myöntämiseen liittyen. Sambla ei siis voi taata, että saat lainan.

Onko Sambla turvallinen lainapalvelu?

Sambla on turvallinen lainapalvelu, sillä se välittää vain tunnettujen rahoituslaitosten lainoja. Samblan sivusto on tietoturvallinen, eikä se kysy sinulta enempää tietoja kuin pakko. Samblan kautta lainojen kilpailutus onnistuu siis paitsi nopeasti, myös turvallisesti.

Mikä on Samblan lainan korko?

Samblan lainan korko riippuu siitä, miten suuren lainan otat ja kuinka pitkäksi aikaa. Lisäksi siihen vaikuttavat muut riskitekijät. Lainan nimelliskorko ei ole kuitenkaan koskaan yli 20%, sillä se on Suomen valtion asettama korkokatto vakuudettomille lainoille.

Voiko Sambla lainan saada ilman luottotietoja?

Samblan lainaa ei voi saada ilman luottotietoja, sillä hakijoiden luottokelpoisuus tarkistetaan aina luottotietorekisteristä. Mikäli tarvitset yhdistelmälainaa, kannattaa sitä hakea esimerkiksi Takuusäätiöltä, joka voi auttaa yhdistelemään velat. Kun luottotiedot ovat puhdistuneet ei estettä Samblan lainan saamiselle enää ole.

Scroll to Top