Lainaa 300 €

Tiesitkö, että lainaa 300e voi hakea helposti netissä? Kun eteen tulee äkillisiä menoja, voi vakuudeton laina olla ratkaisu yllättävään tilanteeseen. 

Pieni laina kannattaa aina vertailla tarkasti, eikä liian kalliiseen korkoon kannata sitoutua. Kilpailuta siis lainat, vertaa saamasi tarjoukset ja löydä edullisin laina 300e!

Vertaa 300 euron lainat

Ferratum logo

Lainaa: 1-4000 €
Laina-aika: 3-54 kk
Korko: 15 % + viitekorko (4%)

 • Joustoluotto nopeasti tilille
 • Nosta luottoa tarpeen mukaan
 • Kallis korko hyvä huomioida

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 22 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vakituinen asuminen Suomessa

Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 555,67€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 555,67€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 408,67 €, 2. 403,39 €, 3. 398,11 €, 4. 392,83 €, 5. 387,56 €, 6. 382,28 €, 7. 377,00 €, 8. 371,72 €, 9. 366,44 €, 10. 361,17 €, 11. 355,89 €, 12. 350,61 €.Tod.vuosikorko: 28,58%, Edellämainittu on esimerkkilaskelma  joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.

💳VIRTUAALINEN LUOTTOKORTTI MINUUTEISSA

Sweepbank logo

Lainaa: 1-8000 €
Laina-aika: 1-120 kk
Korko: 19 % – 60pvä korotonta

 • Virtuaaliluotttokortti Google ja Apple Pay -tuella
 • Siirrä luotto myös tilillesi
 • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 20 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Jatkuva työsuhde, vähintään säännölliset 1 600 euron kuukausitulot

Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,00% (korkolain mukainen viitekorko 4,00% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 20,75%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,23 €/kk, kulujen osuus 158,82 €, kokonaiskustannus 1 658,82 €.

🏆 SUOSITUIN KILPAILUTUS

Omalaina logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainaa: 500-60 000 €
Laina-aika: 1-20 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Yli 30 kilpailutettavaa pankkia
 • Helppo hakemus – tarjoukset heti
 • Suomen suosituimpia lainapalveluita

Lisää ja lainaesimerkki

Omalaina on Suomen suosituin lainakilpailutus, josta vertaat helposti niin kulutusluotot, yhdistelylainat, luottokortit kuin joustoluotot. Lainaa voi hakea kätevällä hakemuksella 100-60 000 euroa.

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Suomen yhdistelylaina logo

Lainaa: 100-60 000 €
Laina-aika: 1-15 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Kilpailuta yhdistelylaina
 • 100 % kotimainen ja turvallinen
 • Samaa yritystä Omalainan kanssa

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Hae 300e lainaa heti tilille – 5 helppoa vaihetta

Pienissäkin lainasummissa saattaa olla suuria eroja lainatarjousten välillä. Korot ja muut maksut voivat vaihdella merkittävästi eri lainatarjousten välillä. 

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu onnistuu helposti lainojen vertailuun erikoistuneiden palveluiden kautta. Näiden kilpailutuspalveluiden kautta yksi lainahakemus lähetetään jopa yli 20:lle eri rahoituslaitokselle. 

Kilpailuttamalla lainat voi löytää edullisimman lainatarjouksen. Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista eikä se velvoita mihinkään. 

Lainojen kilpailuttaminen ja lainan hakeminen käy nopeasti yhdellä hakemuksella. Koko prosessi hoituu viiden helpon vaiheen kautta:  

 1. Valitse palvelu, jonka kautta haluat hakea lainaa.
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä se. 
 3. Käy läpi saamasi lainatarjoukset.
 4. Valitse paras lainatarjous ja halutessasi hyväksy se. 
 5. Saat lainan käyttöösi jopa saman tien. 

300 euroa lainaa äkillisten menojen maksamiseen

Lainaa 300 euroa voi hakea mihin tarpeeseen tahansa. Elämässä voi tulla eteen yllätyksiä, kuten hajonnut pesukone tai älypuhelin, ja uusi on saatava nopeasti tilalle. 

Laina voi olla toimiva ratkaisu pulmalliseen tilanteeseen. Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa ja helppoa, ja sen voi tehdä kotoa käsin. 

Vaikka lainan hakeminen onkin vaivatonta, ei lainan tulisi koskaan olla päähänpisto. Lainaa tulee hakea vain todelliseen tarpeeseen ja aina tulee huolehtia siitä, ettei lainan takaisinmaksusta koidu ongelmia. 

300€ lainat – katso kaikki lainatyypit

Markkinoilla on monia eri lainatyyppejä. Ennen lainan hakemista on hyvä tietää niiden väliset erot.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on yleinen lainatyyppi, jota haetaan monia eri tarkoituksia varten. 

Kulutusluotto on kertaluonteinen vakuudeton laina. Kun kulutusluotto on myönnetty, saa koko lainasumman käyttöön kerralla. 

Joustoluotto

Joustoluotto on myös vakuudeton laina, joka muistuttaa toimintaperiaatteeltaan luottokorttia. Joustoluotto sopii erityisesti tilanteisiin, jossa tarvittavan lainan lopullinen summa ei ole vielä tarkkaan tiedossa. 

Joustoluotto myönnetään erilliselle luottotilille, josta sitä voi nostaa halutun kokoisissa erissä omalle pankkitilille. 

Joustoluotto on jatkuva luottosopimus, mikä tarkoittaa, että luottoa palautuu luottotilille käytettäväksi sitä mukaa kun lainaa on lyhennetty. 

Luottokortti

Luottokortti on fyysinen maksukortti, jolla voi maksaa ostoksia luotolle. Luottokortin laskua lyhennetään yleensä kuukausittain. 

Luottokortin saaminen edellyttää riittävää maksukykyä, jonka määrittelee pankki. Luottokortille myönnetään aina jokin tietty luottoraja, jonka puitteissa korttia voi käyttää. 

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on perinteinen pankkilaina, ja sitä haetaan suuriin hankintoihin, kuten asunnon ostamiseen. Pankkilaina ei siis ole järkevä vaihtoehto 300 euron suuruisen lainasumman hakemiseen. 

Kuka voi hakea 300 euroa lainaa?

Jokaisella pankilla ja luotonmyöntäjällä on omat kriteerinsä sille, kuka voi hakea lainaa. Yleisesti ottaen kaikki luotonmyöntäjät edellyttävät lainanhakijalta vähintään 18- tai 20-vuoden ikää. 

Lisäksi lainanhakijan on oltava kirjoilla Suomessa ja luottotietojen on oltava kunnossa. Mikäli nämä kriteerit täyttyvä, voi lainaa hakea, mutta myöntävä lainapäätös ei koskaan ole taattu.

Lainan saamiseen ja sille asetettavaan korkoon vaikuttaa moni seikka. Luotonmyöntäjien kannalta tärkeää on lainanhakijan maksukyky. 

Luotonmyöntäjät arvioivat jokaisen hakijan maksukykyä, ja lainatarjous tehdään sen perusteella. Lainatarjous on aina henkilökohtainen. 

Tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan saamiseen ja korkoon:

 • Tulojen määrä ja säännöllisyys
 • Työsuhde
 • Asumismuoto
 • Ruokakunnan koko
 • Haettava lainasumma
 • Aiemmat lainat 

Tulot ovat keskeisessä asemassa lainatarjouksen saaamisessa, mutta tulojen painoarvo painottuu suurien lainasummien kohdalla. Mitä pienemmästä lainasummasta on kyse, sitä suurempi todennäköisyys lainaa on saada myös pienemmillä tuloilla. 

Lainaa 300 euroa on luotonmyöntäjän näkökulmasta vielä pieni laina verratuna tuhansien eurojen lainoihin. Lainaa 300e on siis todennäköisempää saada kuin suuria lainasummia, kunhan lainakriteerit täyttyvät. 

Lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan, kuten puolison, kanssa, jolloin myöntävän lainapäätöksen saaminen on todennäköisempää. Kaksi lainanhakijaa on luotonmyöntäjän näkökulmasta pienempi riski, sillä rinnakkaishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksamisesta kuin päähakijakin. 

Muista: tarkasta aina todellinen vuosikorko ennen lainan nostamista

Ennen lainan hakemista tulisi aina ottaa selvää, mitä lainan eri kustannukset tarkoittavat, jotta lainaa maksaessa ei tule ikävää yllätystä. 

Lainan nimelliskorko tarkoittaa lainasummalle kertyvää korkoa. Pelkkä nimelliskoron tarkastelu ei kuitenkaan anna täyttä kuvaa lainan kokonaissummasta. 

Nimelliskoron lisäksi lainaan voi liittyä myös muita kuluja, joista yleisimmät ovat lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu, jota peritään kuukausittain. Lainaan liittyvät maksut vaihtelevat luotonmyöntäjittäin. 

Lainan todellinen vuosikorko on se numero, jota kannattaa tarkastella ja vertailla. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi lainan mahdolliset muut kulut. 

Lainan todellinen vuosikorko siis kertoo kuinka paljon lainan kokonaissumma on. Lain mukaan lainailmoituksissa tulee ilmoittaa todellinen vuosikorko selkeästi. ‘

Etenkin pienissä lainasummissa alhainen nimelliskorko voi hämätä uskomaan, että lainatarjous on edullinen, mutta lainan muut maksut voivat nostaa lainasummaa huomattavasti. Juuri sen takia on tärkeää verrata lainatarjouksia niiden todellisen vuosikoron perusteella. 

Lisäksi ennen lainan ottamista tulee aina pohtia, mikä on realistinen takaisinmaksuaika. Mitä pidempään lainaa maksaa, sitä enemmän sille ehtii kertyä korkoa ja mahdollisia muita kuluja.  

Tarkista siis huolellisesti lainatarjouksesta lainan todellinen vuosikorko ja maksuaika ennen kuin nostat lainan.

Paras

Sortter logo
Scroll to Top