Lainaa 400 €

Joskus eteen voi tulla äkillisiä menoja, joiden kattamiseksi 400 euron laina voi olla kätevä ratkaisu. Nykyään vakuudettoman lainan hakeminen netissä on nopeaa ja helppoa. 

Lainatarjoukset kannattaa aina vertailla, jotta voit löytää lainan mahdollisimman hyvillä ehdoilla. Liian kalliiseen lainaan ei kannata sitoutua, vaan korkotaso kannattaa aina ottaa huomioon.

Tutustu täältä eri lainavaihtoehtoihin ja hae lainaa 400e!

Vertaa 400 euron lainat

Ferratum logo

Lainaa: 1-4000 €
Laina-aika: 3-54 kk
Korko: 15 % + viitekorko (4%)

 • Joustoluotto nopeasti tilille
 • Nosta luottoa tarpeen mukaan
 • Kallis korko hyvä huomioida

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 22 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vakituinen asuminen Suomessa

Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 555,67€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 555,67€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 408,67 €, 2. 403,39 €, 3. 398,11 €, 4. 392,83 €, 5. 387,56 €, 6. 382,28 €, 7. 377,00 €, 8. 371,72 €, 9. 366,44 €, 10. 361,17 €, 11. 355,89 €, 12. 350,61 €.Tod.vuosikorko: 28,58%, Edellämainittu on esimerkkilaskelma  joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.

💳VIRTUAALINEN LUOTTOKORTTI MINUUTEISSA

Sweepbank logo

Lainaa: 1-8000 €
Laina-aika: 1-120 kk
Korko: 19 % – 60pvä korotonta

 • Virtuaaliluotttokortti Google ja Apple Pay -tuella
 • Siirrä luotto myös tilillesi
 • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 20 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Jatkuva työsuhde, vähintään säännölliset 1 600 euron kuukausitulot

Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,00% (korkolain mukainen viitekorko 4,00% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 20,75%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,23 €/kk, kulujen osuus 158,82 €, kokonaiskustannus 1 658,82 €.

🏆 SUOSITUIN KILPAILUTUS

Omalaina logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainaa: 500-60 000 €
Laina-aika: 1-20 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Yli 30 kilpailutettavaa pankkia
 • Helppo hakemus – tarjoukset heti
 • Suomen suosituimpia lainapalveluita

Lisää ja lainaesimerkki

Omalaina on Suomen suosituin lainakilpailutus, josta vertaat helposti niin kulutusluotot, yhdistelylainat, luottokortit kuin joustoluotot. Lainaa voi hakea kätevällä hakemuksella 100-60 000 euroa.

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Suomen yhdistelylaina logo

Lainaa: 100-60 000 €
Laina-aika: 1-15 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Kilpailuta yhdistelylaina
 • 100 % kotimainen ja turvallinen
 • Samaa yritystä Omalainan kanssa

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Hae 400e lainaa heti tilille – 5 helppoa vaihetta

Netissä on monia vaihtoehtoja 400 euron lainan hakemiseen, ja hakuprosessi on nopea. 

Vaikka 400 euron laina on pieni, voi koroissa olla eroja. Erityisen tarkkana kannattaa olla erilaisten kulujen kanssa. Pieniltäkin tuntuvista eroavaisuuksista voi syntyä merkittävän kokoinen ero lainan kokonaissumman kannalta. 

Pienetkin lainat on helppo kilpailuttaa lainavertailupalvelun kautta, jolloin yhdellä hakemuksella voi saada tarjoukset useilta eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Kilpailuttamalla voi löytää edullisimman lainatarjouksen.  

Lainojen kilpailuttaminen ja vertaaminen on täysin maksutonta, eikä lainavertailupalvelun kautta tehty hakemus sido mihinkään. Vasta kun lainatarjoukset on saatu, voi hakija päätää haluaako hyväksyä niistä jonkun. 

Vakuudetonta lainaa voi hakea näppärästi netissä, ja lainapäätöksen saa parissa minuutissa. 

 1. Valitse lainapalvelu, jonka kautta haluat lähettää lainahakemuksen.
 2. Täytä lainahakemus rehellisesti ja lähetä se. 
 3. Käy läpi saamasi lainatarjoukset ja vertaa niitä. 
 4. Halutessasi hyväksy haluamasi lainatarjous.
 5. Kun hyväksyt lainatarjouksen, maksetaan laina tilille jopa saman tien. 

400 euroa lainaa äkillisten menojen maksamiseen

Kun eteen tulee yllättävä menoerä, kuten auton korjaus, voi ratkaisu pulmaan löytyä lainasta; lainaa 400 euroa voi olla vaihtoehto ennalta-arvaamattomien menojen kattamiseen. 

Vaikka lainan hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa netissä, ei lainaa kuitenkaan tule hakea huvin vuoksi. Lainaa tulisi ainoastaan hakea todelliseen tarpeeseen ja aina pitää huolehtia siitä, että lainan lyhentäminen ei aiheuta taloudellisia vaikeuksia. 

400€ lainat – katso kaikki lainatyypit

Markkinoilla on monia erilaisia lainatyyppejä. Ennen lainan hakemista kannattaa pohtia, mikä vaihtoehto on itselle paras ratkaisu. 

Kulutusluotto

Kulutusluotto on vakuudellinen laina, jota voi hakea eri tarkoituksiin. Kulutusluottoa myönnetään toimijasta riippuen 100-60 000 euron välillä. 

Kun kulutusluotto on myönnetty, saa koko lainasumman käyttöön saman tien. 

Joustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton jatkuva luottosopimus, jossa käyttöön saa sovitun luottorajan. Myönnetyn joustoluoton saa erilliselle luottotilille, josta voi siirtää halutun suuruisia summia luottorajan puitteissa omalle pankkitilille. 

Luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi sitä mukaa, kun käytettyä luottoa maksetaan takaisin. 

Joustoluottoa käytetään useimmiten joko pienempien hankintojen tekemiseen tai pidetään luottokortin tavoin vararahastona, josta saa tarvittaessa nostettua nopeasti rahaa käyttöön. 

Luottokortti

Luottokortti on maksukortti, jolla voi tehdä ostoksia luotolla. Sen sijaan, että veloitettava summa vähennettäisi pankkitililtä, luottokortilla maksettaessa luottokorttilasku veloitetaan kuukausittain tai osamaksulla. 

Luottokorttia käytetään esimerkiksi tilanteessa, jossa isomman hankinnan tekemiseen tarvitaan ekstraa käytössä olevaan kuukausibudjettiin. Pankki myöntää luottokortille aina henkilökohtaisen luottorajan, jonka puitteissa korttia voi käyttää. 

Pankkilaina

Pankkilaina on vakuudellinen laina, jota haetaan sen nimen mukaisesti pankista. Pankkilainan samisen edellytyksenä on oltava jokin vakuus, kuten omistus- tai sijoitusasunto tai vaihtoehtoisesti lainalle tarvitaan takaaja. 

Pankkilainaa haetaan suurten hankintojen tekemiseen, eli lainaa 400 euroa ei haeta pankkilainana. Pienempiin lainasummiin sopii parhaiten muut yleämpänä listatut vakuudettomat lainatyypit.  

Kuka voi hakea 400 euroa lainaa?

Vakuudetonta 400 euron lainaa voi hakea lainantarjoajien vähimmäisvaatimukset täyttävä hakija. Vähimmäsivaatimuksia ovat yleisesti ottaen vähintään 18- tai 20 vuoden ikä, kunnossa olevat luottotiedot ja pysyvä osoite Suomessa.  

Kriteerit lainan hakemiselle vaihtelevat eri lainantarjoajien välillä. Esimerkiksi jotkut lainatarjoajat vaativat hakijalta vähintään 18-vuoden ikää, kun taas toiset edellyttävät 20-vuoden ikää. 

Lainantarjoajat haluavat selvittää, millainen hakijan maksukyky on. Hakijan tietojen perusteella lainantarjoaja päättää myönnetäänkö lainaa vai ei, ja jos myönnetään, millaisella korolla ja ehdoilla. 

Lainahakemuksessa kysytään eri asioita, joiden perusteella maksukykyä arvioidaan. Kukin lainantarjoaja voi itse päättää, mitä tietoja se pitää relvantteina. 

Lainantarjoajien kannalta tärkeitä seikkoja ovat muun muassa:

 • Tulojen määrä ja säännöllisyys
 • Työtilanne ja työhistoria
 • Asumismuoto
 • Siviilisääty ja perhetilanne
 • Muut lainat
 • Haettavan lainan suuruus

Kun lainahakemus tehdään lainavertailusivuston kautta, on yleistä, että hakemuksessa kysytään tietoja laajasti. Syy on se, että lainahakemus välitetään kaikille lainapalvelun yhteistyökummppaneille, jolloin tiedot kysytään kaikkia niitä ajatellen. 

Vaikka kriteerit lainan hakemiselle täyttyisivät, ei myöntävä lainapäätös kuitenkaan ole taattu. Jos saat kielteisen lainapäätöksen, voi syynä olla muun muassa virheelliset tai puutteelliset tiedot tai maksukykysi ei ole katsottu riittäväksi.

Muista: tarkasta aina todellinen vuosikorko ennen lainan nostamista

Jokaisen lainanhakijan tulisi olla selvillä, mitä lainaan liittyvät erilaiset kulut tarkoittavat, jotta lainaa maksaessa ei tule ikäviä yllätyksiä. Lainoja vertaillessa kaikkein olennaisinta on keskittyä todelliseen vuosikorkoon.

Nimelliskorko tarkoittaa lainasummalle kertyvää korkoa. Se ei siis kerro yksistään lainan kokonaissummaa, sillä nimelliskoron lisäksi lainassa saattaa olla muita kuluja. 

Yleisimpiä lainoihin liittyviä kuluja nimelliskoron ohella ovat muun muassa lainan kertaluonteinen avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja muut käsittelykulut. 

Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaissumman, sillä siihen sisältyy nimelliskoron lisäksi lainan kaikki muut maksut. Mitä pienempi vuosikorko on, sitä edullisempi lainatarjous on. 

Todellista vuosikorkoa vertailemalla on helppo selvittää, mikä lainatarjouksista on edullisin. Pienikin ero nimelliskorossa ja kuluissa saattaa tarkoittaa huomattavia eroja lainasummassa.

Ennen lainan nostamista kannattaa ehdottomasti laskea lainan kokonaissumma vuosikoron perusteella, jotta lainan kokonaiskustannukset ovat selvillä. 

Toinen huomionarvoinen seikka on lainan takasinmaksuaika. Lainaa ei kannata maksaa takaisin kauempaa kuin on välttämätöntä, sillä maksuajan pidentyessä lainalle ehtii kertyä enemmän korkoa ja maksuja. 

Paras

Sortter logo
Scroll to Top