Cashday kokemuksia – hyvä vai huono valinta?

Cashday on uusi palvelu, jonka kautta voi hakea pientä vippiä lyhyellä maksuajalla. Tutustu tarkemmin sen lainatuotteisiin ja hinnoitteluun alla.

 • Lainaa 25 – 2 000 €
 • Monenlaisia lisäkuluja, ole tarkkana!
 • Perinteinen kallis pikavippi
Lainasumma25 – 2 000 €
Takaisinmaksuaika30-90 vrk
Korkorajat19,50 %
Ikäraja18 vuotta

Esimerkki luoton takaisinmaksusta: 500 euron luotto, laina-aika 30 päivää, takaisinmaksueriä 1 kpl, luottokorko 8,13€, lainanhoitokulut 5,00€, luottokustannukset yhteensä 13,13€. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 513,13 euroa, lainakorko 19,5%, todellinen vuosikorko: 20,5%.

⚠️ Huom! Cashday on pikavippi, jonka kulut ovat korkeat ja ehdoissa monenlaista huomioitavaa. Tutustu kuluihin ja ehtoihin tarkoin, jos aiot hakea täältä lainaa.

💡Harkitse kalliin lainan sijaan kilpailutusta

Kalliin lainapalvelun sijaan on yleensä fiksumpaa hakea lainaa kilpailutuksen kautta. Lainan kilpailutuksen avulla voit hakea haluamallesi lainalle useita lainatarjouksia eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Näin saatat saada lainaa edullisemmin ja paremmin ehdoin.

Minkälaisia lainoja Cashday myöntää?

Cashdayn kautta voi hakea ainoastaan pientä vippiä, joka maksetaan takaisin nopeasti lainan ottamisen jälkeen. Palvelu muistuttaa hyvin paljon jo kertaalleen kadonneita pikavippipalveluita, jotka myönsivät nopeita pikalainoja välillä jopa liian kevyin perustein.

Pienin mahdollinen lainasumma on 25 euroa, joten palvelun kautta voi hakea lainaa myös todella pieneen tarpeeseen. Laina maksetaan aina takaisin yhdessä erässä.

Cashday laina

 • Lainasumma 25–500 euroa
 • Laina-aika 30–90 vuorokautta
 • Luottokorko 19,50 %
 • Lainanhoitokulut 5 €

Uusi asiakas voi hakea korkeintaan 250 euron suuruista lainaa, mutta lopullinen tarjottava summa ratkeaa vasta hakemuksen käsittelyn jälkeen. Nykyiset asiakkaat voivat hakea jopa 500 euron suuruista kertalainaa.

Cashdayn sivuilla mainostetaan sitä, että palvelu on tarkoitettu pikaiseen rahantarpeeseen ja rahat saa heti tilille. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pikamaksu vaatii erillisen Cashday+ palvelun tilaamisen. 

Cashday+ lisäpalvelu

Vaikka Cashdayn lainaa mainostetaan pikavippinä, ei lainaa saa käyttöön nopeasti ilman Cashday+ lisäpalvelua. Tätä ei kuitenkaan mainita kovin selkeästi palvelun sivuilla, joten asia saattaa tulla lainaa hakeville yllätyksenä.

Cashday+ lisäpalvelun hinta on 13,90 € jokaiselta nostetulta lainalta, joten erityisesti pieneen lainaan suhteutettuna hinta on iso. Esimerkiksi 25 euron lainasumma kasvaa Cashday+ palvelun tilausmaksun jälkeen jo paljon suuremmaksi, jos lainasumma tarvitaan käyttöön nopeasti.

Palvelua mainostetaan tärkeimpänä palveluna vaativille asiakkaille ja se tuo seuraavia etuja:

 • Lainasumma maksetaan tilille heti
 • Lainan takaisinmaksua voi lykätä jopa vuodella terveydellisistä syistä (lääkärintodistus vaaditaan)
 • Oma nimetty asiakastukihenkilö
 • Cashday+ yhteisö, jossa muun muassa arvontoja palkintoineen
 • Pääsy erilaisiin iRahan kampanjoihin ja tarjouksiin

Jos palvelua ei enää halua, tulee se perua erikseen lainanhakusivuilta. 

Kuka voi saada lainaa Cashday-palvelusta? Yleiset lainavaatimukset

Cashdayn vähimmäisvaatimukset lainan hakijoille ovat seuraavat:

 • Oikeustoimikelpoinen henkilö
 • Asuu vakituisesti Suomessa
 • Ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Lainahakemukset käsitellään yksilöllisesti, minkä jälkeen hakijalle tehdään henkilökohtainen lainatarjous. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakijalle voidaan tarjota muuta kuin haettua lainasummaa. Kun haetaan esimerkiksi 200 euron lainaa, voi Cashday arvioida sata euroa sopivaksi lainasummaksi ja tarjota sitä.

Cashdayn hinnastosta selviää myös se, että lainan hakeminen on maksullista. Jos lainaa ei myönnetä, veloitetaan lainahakemuksen käsittelystä viisi euroa. 

Kokemuksia Cashdaysta

Cashday on aivan tuore lainapalvelu, joten asiakkailla on vielä vähän kokemuksia siitä. Kyseessä on kuitenkin lähes identtinen palvelu kuin hieman pidempään toiminnassa olleet iRaha ja Minunraha. Kaikkien taustalta löytyy sama yritys eli Epfok Oy.

Käyttöehtoja ja hinnastoa selaamalla selviää, että Cashdayn lainan ottajalle voi tulla monenlaisia kuluja varsinaisen lainasumman lisäksi. 

Saman yrityksen iRaha-palvelua käyttäneiden kokemukset eivät ole olleet parhaita. Laskutus on koettu epäselväksi ja laskun maksamisesta huolimatta ihmiset ovat saaneet muistutuslaskuja. 

Myös Cashdayn hinnastossa kerrotaan, että väärään aikaan maksetusta laskusta veloitetaan kuluja. Lainan nopeaa nostoa edellyttävä Cashday+ pitää myös perua erikseen, että laskutus loppuu.

Lainaa hakeneille on tullut myös yllätyksenä se, että pikalainana mainostettu tuote ei todellisuudessa ole sitä. Vasta sopimuksen hyväksymisen jälkeen on selvinnyt, että ilman Cashday+ tilausta laina maksetaan tilille vasta usean vuorokauden kuluttua. 

Pieni 25 euron pikavippi kasvaa jo huomattavasti suuremmaksi, kun päälle tulee viiden euron käsittelykulun ja koron lisäksi 13,90 euron hintainen Cashday+ tilaus.

Asiakkailla on ollut huonoja kokemuksia myös ongelmatilanteista. Asiakaspalveluun ei saa yhteyttä, mutta uusia laskuja lisämaksuineen on tullut silti perässä. Pienet lainasummat ovat voineet kasvaa moninkertaisiksi ylimääräisten maksujen takia. 

Näillä perusteilla Cashdayn lainapalveluun kannattaa suhtautua varauksella. Lainasummaa ei saa tilille nopeasti ilman lisämaksua ja päälle voi tulla täysin yllättäviä kuluja. Myös hylkäävä lainapäätös tietää laskua sähköpostiin.

Hyvää:

 • Mahdollista hakea myös pientä lainasummaa
 • Helppo lainaprosessi, lainan haku myös tekstiviestillä
 • Lisämaksusta mahdollista saada laina heti tilille

Huonoa:

 • Yllättäviä lisäkuluja
 • Hintoja ei kerrota selkeästi
 • Lainan hakeminen maksullista
 • Asiakaspalveluun voi olla vaikea saada yhteyttä

Lainan haku onnistuu jopa tekstiviestillä

Cashday on tehnyt lainan hakuprosessista erityisen helpon, ja lainaa voi hakea jopa tekstiviestillä. Uuden asiakkaan on kuitenkin tunnistauduttava palvelun käyttäjäksi ensin pankkitunnusten avulla, minkä jälkeen voi asioida myös tekstiviestitse.

Lainahakemukseen ei tarvitse liittää palkkakuitteja tai muita tositteita, joten prosessi on erityisen nopea. Hakuprosessi on täysin digitaalinen ja lainatarjouksen saa tosiaan hetkessä. 

Cashday+ palvelu mahdollistaa myös sen, että lainasumman saa käyttöön jopa minuuteissa sen hakemisesta.

Mikä yritys vaikuttaa Cashdayn taustalla?

Cashdayn taustalla on vuonna 2016 perustettu yritys nimeltä Epfok Oy. Sama yritys pyörittää iRaha ja Minunraha -palveluita, jotka kaikki tarjoavat pieniä lyhytaikaisia luottoja. 

Cashday on rekisteröity luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteriin, joten sitä valvoo Suomen Finanssivalvonta.

Yhtiön sivujen mukaan se on suunniteltu täyttämään todellisen elämän tarpeita. Elämässä voi tulla vastaan myös yllättäviä tilanteita, jolloin vastuullisesti myönnetty pikavippi voi auttaa. 

Cashdayn asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Cashdayn asiakaspalvelun puhelinpalvelu on auki neljä päivää viikossa. Muina aikoina yhteyttä voi ottaa ainoastaan sähköpostitse. Puhelinpalvelun hinta on korkea, joten pidemmän asian selvittäminen voi tuoda melkoisen lisän puhelinlaskuun.

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@cashday.fi
 • Puhelinnumero: 0600 41 3169 (1 €/puhelu + 1,98 €/min)
 • Osoite: PL 988, 00101 Helsinki
 • Aukioloajat: ma – to 09.30 – 16.00, pe-su: suljettu

Usein kysytyt kysymykset

Miten Cashday lainaa haetaan?

Cashdayn lainaa haetaan ensimmäisellä kerralla nettisivuilta löytyvän hakulomakkeen kautta. Lainahakemus on täysin digitaalinen, eikä siihen tarvitse lisätä liitteitä. Tulevilla kerroilla lainaa voi hakea myös tekstiviestitse.

Kuka voi hakea Cashday lainaa?

Cashdayn vaatimukset lainan hakijoille ovat seuraavat: hakijan on oltava oikeustoimikelpoinen ja asuttava Suomessa. Lainaa ei myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka nopeasti Cashday lainan saa tilille?

Cashdayn laina maksetaan keskimäärin kolmen vuorokauden kuluessa. Jos lainasumman tarvitsee käyttöön heti, tulee ottaa Cashday+ lisäpalvelu, joka maksaa 13,90 euroa jokaista nostettua lainaa kohti.

Kuinka korkea Cashday lainan korko on?

Cashday lainan korko on kaikissa myönnetyissä lainoissa 20 %. 

Miten pitkä laina-aika Cashdayn lainatuotteissa on?

Cashday laina maksetaan takaisin 30–90 vuorokauden sisällä kerralla takaisin. Takaisinmaksu useammassa erässä vaatii uuden maksusuunnitelman tekemistä ja tuo lisäkuluja.

Scroll to Top