Klarna laina: kokemuksia ja kaikki tiedot tästä

Klarna tarjoaa asiakkaille eri vaihtoehtoja ostosten maksamiseen. Klarnan avulla ostokset voi maksaa myöhemmin laskulla, erissä tai kertaluonteisen kortin avulla. Maksuihin ei ole tiettyä luottorajaa, vaan luottoarvio tehdään jokaisen ostotapahtuman kohdalla erikseen.

Tutustu alla tarkemmin Klarnan tuotteisiin ja asiakkaiden kokemuksiin.

 • Tuttu osamaksupalvelu
 • Ei erillistä lainaa
 • Maksuaikaa ostoksille
LainasummaAsiakaskohtainen
Takaisinmaksuaikamaks. 36kk
Korkorajat19,90 %
Ikäraja18 vuotta

⚠️ Huom! Klarnan korko on aina 19,9 %. Muista aina vertailla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja löytääksesi sopivimman.

💡Kilpailuta lainat löytääksesi halvimman vaihtoehdon

Klarnan osamaksu on usein varsin kallis. Voit myös kilpailuttaa lainan tai yhdistelylainan löytääksesi sinulle parhaan korkotarjouksen.

Minkälaisia lainoja Klarna myöntää?

Klarna tarjoaa asiakkaille joustoa verkossa tehtävien ostojen maksamiseen. Ostoksia ei tarvitse maksaa heti, vaan asiakas voi valita laskun tai maksun erissä. Klarnan kautta maksaminen on myös entistä turvallisempaa, koska verkkokaupalle ei tarvitse luovuttaa omia kortti- tai maksutietoja.

Mikäli maksutavaksi valitsee Klarnan tarjoaman laskun, voi tuotteet tilata ja maksaa vasta sitten, kun on vastaanottanut ne. Jos joustoa tarvitaan enemmän, voi laskun sijaan valita erämaksun, mikä mahdollistaa ostoksen hinnan maksamisen erissä jälkikäteen.

Jos kaupan maksutapojen joukosta ei löydy Klarnaa, voi asiakas hakea kertaluonteista korttia, jolla ostoksen voi maksaa. Sen avulla tuotteen voi maksaa myöhemmin Klarnan laskun välityksellä tai pienemmissä osissa valitsemalla erämaksun.

Klarna lainat pähkinänkuoressa

Klarna lasku:

 • Mahdollisuus maksaa verkko-ostos vasta sitten, kun on vastaanottanut tuotteen
 • Lasku erääntyy maksettavaksi yleensä viimeistään 30 vuorokauden kuluttua tilauksen lähettämisestä
 • Asiakkaan luottokelpoisuus arvioidaan jokaisen ostotapahtuman yhteydessä.
 • Ei korkoa tai kuluja

Klarna erämaksu:

 • Ei tiettyä luottorajaa, vaan erämaksua haetaan jokaiselle ostolle erikseen
 • Ostoksen voi maksaa erissä ostosten tekemisen jälkeen
 • Maksuajaksi voi valita 3-36 kuukautta. Tarjolla oleva maksuajan pituus riippuu ostoksista ja kaupasta.
 • Ostosumman lisäksi maksetaan korkoa
 • Korko ja kulut vaihtelevat

Klarna kertaluonteinen kortti:

 • Kertakäyttöinen virtuaalinen kortti
 • Haetaan tarkalle ostosummalle
 • Voi käyttää vain kerran
 • Vanhenee vuorokauden kuluttua hakemisesta
 • Ostos maksetaan myöhemmin laskulla tai erissä

Kuka voi saada lainaa Klarnalta? Lainan saamisen ehdot

Klarna tekee asiakkaasta luottoarvion aina jokaisen ostotapahtuman yhteydessä. Klarnalta ei voi saada tiettyä luottorajaa ostosten tekoon, vaan jokainen maksutapahtuma arvioidaan kassalla erikseen.

Mikäli on jättänyt aiemmin laskuja maksamatta tai on saanut maksuhäiriömerkintöjä, ei maksutapojen joukosta löydy kassalla välttämättä Klarnaa lainkaan.

Klarnan vaatimukset maksutavan käyttäjille ovat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä
 • Positiivinen luottohistoria
 • Ei liikaa velkaa
 • Ostosumma ei ole liian suuri omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden

Yksi hylkäävä päätös ei tarkoita sitä, että kaikki tulevat ostot hylätään. Mikäli haluaa parantaa omia mahdollisuuksia käyttää Klarnaa, kannattaa oma talous laittaa kuntoon. 

Kun maksaa kaikki laskut ajallaan ja huolehtii siitä, että velkaa ei ole kertynyt liikaa, on todennäköisempää saada ostotapahtumat hyväksyttyä kassalla.

Asiakkaiden kokemuksia Klarnasta

Klarna on saanut paljon positiivista palautetta asiakkailta helppokäyttöisyydestä ja toimivuudesta. Monet kokevat Klarnan tarjoaman laskun kortti- tai verkkopankkimaksua helpommaksi, koska tuotteen saa ennen kuin sitä tarvitsee maksaa.

Myös Klarnan sovellus saa kiitosta. Asiakkaat kokevat sovelluksen käyttämisen erittäin selkeäksi, kun kaikki maksut pääsee näkemään samasta paikasta.

Klarnasta löytyy kuitenkin myös runsaasti negatiivista palautetta. Ongelmatilanteissa asiakaspalvelun yhteystiedot on ollut vaikea löytää, eikä yhteyden saaminen ole ollut helppoa.

Asioiden selvittäminen on vaatinut monesti useamman kuin yhden yhteydenoton. Asiakkaat ovat joutuneet odottelemaan heille päin palautuvia rahoja välillä jopa useiden viikkojen ajan. 

Palautteiden perusteella näyttäisi siltä, että tuotteiden palauttaminen tai ostojen peruminen on ajoittain hankalaa silloin, kun maksutapana on Klarna. 

Palautusten kirjautuminen Klarnan järjestelmään on hidasta, minkä jälkeen rahojen palauttaminen voi viedä vielä useamman viikon. Jos palautus ei kirjaudu järjestelmään, voi asiakas joutua olemaan Klarnaan ja kauppiaaseen yhteydessä useita kertoja.

Klarnan osamaksu vai tavallinen kulutusluotto?

Klarnan erämaksu on luonteeltaan kulutusluotto, jossa asiakkaalle myönnetään ostosumman suuruinen luotto. Lainattu summa maksetaan myöhemmin erissä takaisin, minkä lisäksi sille kertyy korkoa.

Erämaksun korko vaihtelee, mutta asiakas näkee sen aina ennen ostotapahtuman hyväksymistä. Tyypillisesti Klarnan tarjoama korko on melko korkea, ja se nousee usein lähemmäs 20 prosenttia. 

Asiakkaasta tehdään luottoarvio aina uudelleen jokaisen ostotapahtuman yhteydessä. Myös kertaluonteista korttia täytyy hakea aina uudelleen jokaista ostoa varten.

Ennen Klarnan tarjoaman erämaksun hyödyntämistä kannattaakin katsoa, onko mahdollista saada kulutusluottoa muualta edullisemmin. Jos ostoksia tekee usein Klarnan kautta, voi osamaksujen koroista muodostua merkittävä summa lisää maksettavaa kuukausittain.

Myös tavallisen kulutusluoton voi saada tilille erittäin nopeasti myöntävän päätöksen jälkeen. Mikäli luoton korko on edullisempi kuin Klarnan, voi lopullisen takaisinmaksettavan summan osalta saavuttaa jopa kymmenien eurojen säästön. 

Minkälainen yritys Klarna on?

Klarna Bank AB on perustettu Ruotsissa vuonna 2005. Sen tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuus maksaa verkossa turvallisesti sekä löytää erilaisia ratkaisuja maksamiseen.

Tällä hetkellä Klarna toimii jo 45 maassa ja työllistää yli 5 000 työntekijää. Suurin osa näistä työskentelee Tukholmassa sijaitsevassa pääkonttorissa. 

Vuonna 2014 Klarna yhdistyi saksalaisen SOFORTin kanssa muodostaen Klarna Groupin. 

Klarnan kautta tehdään jopa kaksi miljoonaa ostoa päivässä ja sillä on yli 150 miljoonaa kuluttaja-asiakasta.

Klarnan toimintaa valvoo Ruotsin Finanssivalvonnan lisäksi myös Suomen Finanssivalvonta, joka on myöntänyt sille luvan tarjota rajat ylittäviä rahoituspalveluita Suomessa. 

Klarnan asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Klarna on luonut asiakkaille kattavan sovelluksen, jonka kautta voi hoitaa monia ostoihin liittyviä asioita. Mikäli ongelmaa ei saa selvitettyä sovelluksen kautta, voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse, yhteydenottolomakkeen tai chatin kautta.

 • Yritys: Klarna AB
 • Postiosoite: PL 39 00100 Helsinki Finland
 • Puhelinnumero: 09 – 425 99 771 (ma-pe 9.00 – 18.00)
 • Chat: Auki ympäri vuorokauden

Usein kysytyt kysymykset

Onko Klarna luotettava?

Klarna toimii sekä Suomen että Ruotsin Finanssivalvonnan alaisuudessa tarjoten kuluttaja-asiakkaille ratkaisuja maksamiseen. Yritys on luotettava ja sen kautta voi maksaa verkko-ostoksia joko laskulla tai erissä oston vastaanottamisen jälkeen.

Mitä muita palveluita Klarna tarjoaa lainojen lisäksi?

Klarna ei tarjoa suoraan lainaa, vaan luottoa ostosten maksamiseen. Luotto myönnetään aina ostosummalle ja asiakkaan luottokelpoisuus arvioidaan erikseen jokaisen maksutapahtuman yhteydessä. Klarna tarjoaa myös mahdollisuuden hakea kertaluonteisen kortin ostosten maksamista varten.

Kannattaako ottaa Klarnan laina?

Klarna laskulla maksamisesta ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä korkoja tai kuluja. Mikäli valitaan erämaksu, kertyy ostosummalle lisäksi korkoa. Klarnan tarjoama korko on melko korkea, joten kulutusluoton voi saada kilpailuttamalla edullisemmin muualta.

Kuka voi hakea Klarnalta lainaa?

Mikäli haluaa maksaa ostokset Klarnan kautta, tulee olla täysi-ikäinen ja omata hyvä taloudellinen tilanne. Liiallinen velka ja maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa estävät yleensä Klarnan käytön.

Mikä on Klarnan sovellus?

Klarna on luonut monipuolisen sovelluksen asiakkaitaan varten. Sovelluksessa näkyy kaikki Klarnan kautta tehdyt ostot sekä tulevat maksut ja eräpäivät. Lisäksi sen kautta voi hakea kertaluonteista korttia, hyödyntää päivittäin vaihtuvia erikoistarjouksia ja seurata tehtyjen tilausten saapumisia.

Scroll to Top