Yrityslaina: Rahoitusta yrityksen tarpeisiin

Yrityslaina on yrityksen toimintaan tarkoitettu laina. Myös yritykselle haettu laina kannattaa kilpailuttaa, jotta se ei rasita kohtuuttomasti yrityksen toimintaa. Lainan kilpailuttaminen tapahtuu helposti ja nopeasti kauttamme eikä hakemuksen täyttäminen sido vielä mihinkään.

Yrityslaina kuvituskuva

Yrityslaina vertailu – paras laina kilpailuttamalla

qred logo

Lainaa: 1000-200 000 €
Laina-aika: 1-18 kk
Korko: yrityskohtainen

 • Luotettavaa yritysrahoitusta
 • Erinomaiset Trustpilot-arviot
 • Myös yritysluottokortti

Lisätietoa

Lisätietoa Qred yritysrahoituksesta:

 • Yrittäjä voi maksaa lainansa takaisin aikaisemminkin. Tällöin hän tulee maksaneeksi kk-kulut VAIN kuluneilta kuukausilta eikä häntä sitova sopimus enää Qredin kanssa jatku. Tämä on suuri ero moneen muuhun lainantarjoajaan.
 • Laina voidaan myöntää Suomessa perustetuille, luottokelpoisille yrityksille, joilla on jo kassavirtaa ja liikevaihtoa.
Kredita logo

Lainaa: 200-3milj €
Laina-aika: 1-60 kk
Korko: kilpailutetaan

 • Helppo yrityslainan kilpailutus
 • Ilmainen ja ei-sitova hakemus
 • Parempia tarjouksia tilinpäätöstietojen kanssa

Lisätietoa

Kuka voi hakea lainaa?

 • Yrityksen liikevaihto vähintään 5000 euroa kuukaudessa tai vähintään 60 000 euroa vuodessa.
 • Toiminimi, osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö.
 • Eri yrityslainan tarjoajilla erilaiset vaatimukset.

📈 0 % korko. Pelkkä toimituspalkkio.

Businesscredit logo

Lainaa: 100-100 000 €
Laina-aika: 3-12 kk
Korko: toimituspalkkio

 • Lainatarjous jopa tunnissa
 • Ei korkoa – pelkkä toimituspalkkio
 • Lainan hakeminen ei sido

Lisätietoa

Kuka voi hakea lainaa?

 • Sinulla on oltava nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa.
 • Laina on koroton. Maksat siitä toimituspalkkion. Et voi siis säästää maksamalla lainaa pois sovittua nopeammin.
 • Hakija toimii lainan takaajana

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina on yrityksen toimintaan tarkoitettu laina, jonka takeeksi ei tarvitse asettaa vakuuksia. Yrityslainaa voidaan hakea silloin, kun yrityksen toiminta kaipaa investointeja kuten uusia laitteita tai välineitä. Yrityslaina voi auttaa myös silloin, kun yrityksen kassaan iskee äkillinen vaje, joka pitää saada paikattua. Myös uusi yritys voi hakea lainaa toiminnan käynnistämiseksi.

Koska vakuudettoman lainan takeeksi ei tarvitse asettaa vakuuksia, lainan hakeminen ei edellytä sitä, että yrityksellä olisi kiinteää omaisuutta. Osa luotonmyöntäjistä edellyttää kuitenkin omavelkaista takausta. Vakuudetonta lainaa voi hakea aina 250 000 € saakka. Mikäli yritys tarvitsee tätä suurempaa lainaa, vaaditaan lainan takaukseksi reaalivakuuksia.

Yrityslainan takaaminen

Osa luotonmyöntäjistä edellyttää, että joko yrittäjä itse tai yrityksen vastuuhenkilöt takaavat yrityksen lainan. Tällainen omavelkainen takaus tarkoittaa sitä, että yrityksen joutuessa maksuvaikeuksiin yrittäjä on itse velvollinen hoitamaan lainanlyhennykset. Erityisesti isompien lainasummien kanssa edellytetään aina omavelkaista takausta.

Vakuudellinen yrityslaina

Vakuudellisen yrityslainan takeeksi asetetaan yrityksen omaisuutta. Vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta voivat olla esimerkiksi yrityksen omistamat kiinteistöt, laitteet tai toimitilat. Vakuudellista yrityslainaa voi saada jopa useita miljoonia, tietysti edellyttäen yrityksen maksukyvyn riittävän sen hoitamiseen.


Yrityslaina uudelle yritykselle

Usein yritystoiminnan alkaessa rahoituksen tarve on suurin. Myös tuore yritys voi hakea yrityslainaa – tällöin kyseessä on yleensä vakuudeton laina, koska yritykselle ei ole vielä kertynyt omaisuutta.

Uuden yrittäjän kannattaa valmistautua lainanhakuun laatimalla realistinen suunnitelma yrityksen tulevasta toiminnasta ja maksukyvystä. Tässä vaiheessa myös yrittäjän luottotiedoilla on merkitystä ja lainan saaminen edellyttää yleensä moitteetonta historiaa luottotietojen osalta.


Yrityslaina korko – miten korko muodostuu?

Lainan korko muodostuu erityisesti sen perusteella, kuinka suuren riskin luotonmyöntäjä katsoo ottavansa myöntäessään lainan. Mitä vakaampi ja maksukykyisempi yritys on, sitä todennäköisempää on saada lainaa kohtuullisella korolla.

Jos lainanmyöntäjä katsoo ottavansa suuremman riskin myöntäessään lainan, muodostuu myös lainan korosta suurempi. Siten aloittelevan yrittäjän laina on yleensä koron osalta suurempi kuin pitkään toimineen, vakavaraisen yrityksen.

Toisin kuin yksityislainoissa, yrityslainoissa korkoa ja kuluja voidaan periä monin tavoin ja maksuaika on usein selvästi lyhyempi. Korko ja kulut kannattaakin aina vertailla tarkoin ja ehtoihin tutustua tarkoin.

Yrityslainoja myöntävät tahot katsovat erityisesti seuraavia tekijöitä lainaa harkitessaan:

 • Yrityksen historia – Onko yritys toiminut jo vuosia tai vuosikymmeniä? Tällaisen yrityksen on helpompaa saada lainaa kuin uuden, toimintaa vasta käynnistelevän yrityksen.
 • Taloudellinen tilanne – Mikäli yritys on toiminut pitkään vakaasti, tarjotaan sille helpommin lainaa edullisemmalla korolla.
 • Lainan käyttötarkoitus – Haetaanko lainaa väliaikaiseen kassavajeeseen vai kannattavuutta parantaviin investointeihin? Myös lainan käyttötarkoitus vaikuttaa tarjottavan lainan korkoon.

🔍 Yrityslainan korko kannattaa kilpailuttaa. Voit tehdä useamman lainahakemuksen tai käyttää suoraan yrityslainojen kilpailutukseen suunniteltua palvelua.


Kuka voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea kaikki kaupparekisterissä olevat suomalaiset luottokelpoiset yritykset. Myös uudet yritykset voivat hakea lainaa toiminnan käynnistämiseen heti yrityksen alkutaipaleella. Yrityslainaa hakevalla henkilöllä tulee olla nimenkirjoitusoikeus, mutta itse laina myönnetään yritykselle.


Pieni yrityslaina 

Pientä yrityslainaa haetaan tyypillisesti paikkaamaan väliaikaisia maksuvaikeuksia tai uudelle yritykselle toiminnan alkuun. Pieni yrityslaina on tyypillisesti vakuudeton, mutta myöntäminen edellyttää sitä, että yrityksen vastuuhenkilöiden luottohistoria on moitteeton.

Väliaikaista kassavajetta paikkaamaan otettu laina voidaan maksaa nopeasti tilanteen tasoittuessa takaisin, ja tällöin onkin parasta valita laina, jonka voi maksaa takaisin ilman lisäkuluja milloin vain. Uuden yrityksen lainalle sovitaan yksilöllinen maksuaikataulu.

Vaikka pieni yrityslaina on helpompi saada kuin suurempi, kannattaa erityisesti uuden yrityksen varautua lainan hakemiseen tekemällä kattava liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmasta tulee käydä ilmi myös se, miten laina maksetaan takaisin.


Yrityslainan hakeminen

Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessä. Mikäli yhtiöjärjestyksen mukaan tarvitaan useamman ihmisen allekirjoitus, yksi voi tehdä hakemuksen, minkä jälkeen yritykselle voidaan tehdä alustavat lainatarjoukset. Kaikkien allekirjoitus pyydetään sopimusvaiheessa lopulliseen sopimukseen.

Myös yrityslaina kannattaa kilpailuttaa, koska vain kilpailuttamalla voi löytää edullisimman lainatarjouksen. Lainan kilpailuttaminen käy helpoimmin lainanvälittäjän kautta, joka tekee kilpailuttamisen yrityksen puolesta. Yrittäjälle jää näin enemmän aikaa yrityksen muiden asioiden hoitamiseen.

Yrityslainan hakeminen onnistuu helposti netissä:

 1. Täytä hakemus lainanvälittäjän sivuilla. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, jotta yritys saa mahdollisimman edullisen lainatarjouksen. Voit täyttää kauttamme hakemuksen yhden tai useamman lainanvälittäjän sivuilla ja hakemuksesi välitetään kymmenille pankeille ja rahoituslaitoksille. Hakemuksen täyttäminen ei vielä sido mihinkään ja on täysin maksutonta.
 2. Vertaile lainatarjouksia. Hakemukset käsitellään nopeasti ja yrityksesi saa alustavia lainapäätöksiä. Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja ja muita ehtoja edullisimman lainan löytämiseksi.
 3. Allekirjoita sopimus. Nimenkirjoitusoikeuden omaava yrityksen vastuuhenkilö allekirjoittaa sopimuksen, mutta laina myönnetään aina yritykselle.
 4. Rahat ovat yrityksen käytössä. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat ovat nopeasti yrityksen käytössä. Pääset käynnistämään toimintaa, tekemään investointeja tai paikkaamaan väliaikaisen kassavajeen. 

Kuinka pitkä yrityslainan takaisinmaksuaika on?

Yrityslainojen takaisinmaksuajat ovat tyypillisesti lyhyempiä kuin yksityishenkilöiden lainojen. Pienemmät lainasummat maksetaan takaisin seuraavien kuukausien aikana ja suuremmille lainasummille voidaan myöntää muutamien vuosien maksuaika.

Joissain tapauksissa, kuten investointeja varten otetuille lainoille, voidaan myöntää huomattavasti pidempi laina-aika. Tällöin kannattaa kuitenkin harkita jo ennen lainan ottamista sitä, tuleeko investointi maksamaan lainaan sijoitetun summan takaisin. Investointi kannattaa tehdä vain silloin, kun näin on ja investoinnista saadaan rahallista hyötyä tulevaisuudessa.


Edulliset yrityslainat 

Edullisimman yrityslainan voi löytää vain kilpailuttamalla. Kilpailuttamisen voi tehdä itse täyttämällä hakemuksia eri luotonmyöntäjien sivuilla. Tämä vaatii kuitenkin paljon aikaa, mikä on pois yrityksesi toiminnan pyörittämiseen käytetystä ajasta.

Edullista lainaa kannattaakin lähteä etsimään lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjät kilpailuttavat puolestasi myös yrityslainat, jolloin sinulle jää enemmän aikaa muuhun. Yrityslainaa hakiessa riittää, että täyttää lainanvälittäjän sivuilla yhden hakemuksen. Tämä hakemus välitetään puolestasi jopa kymmenille pankeille ja rahoituslaitoksille. Yrityksesi saa alustavia lainatarjouksia, joita vertaamalla on helppo löytää edullisin vaihtoehto.


Paras yrityslaina

Paras yrityslaina riippuu täysin yrityksen rahoituksen tarpeesta. Mikäli tavoitteena on laajat investoinnit, ainoa vaihtoehto on turvautua vakuudelliseen pankkilainaan. Vakuudeton yrityslaina sopii hyvin täyttämään pienempää rahoituksen tarvetta.

Jos kassavaje yllättää ja rahoituksen tarve on kiireinen, kannattaa hakea lyhytaikaista vakuudetonta lainaa. Vakuudettoman lainan hakuprosessi on nopeampi, jolloin kassavajeen pääsee paikkaamaan nopeasti.

Vakuudettomien lainojen korot voivat kuitenkin välillä nousta korkeiksi, jolloin yrityksen voi olla vaikea suoriutua lainan takaisinmaksusta. Laina kannattaakin aina kilpailuttaa, jotta yritykselle löytyy paras mahdollinen korko ja siten edullisin laina.


Yrityslaina nopeasti

Jos yritys tarvitsee rahoitusta nopeasti, kannattaa harkita vakuudetonta lainaa vakuudellisen sijaan. Vakuudellisen lainan hakuprosessi on hitaampi vakuuksien käsittelyn takia. Vakuudetonta lainaa voi hakea netissä ja lainatarjouksia saa lähes välittömästi. 

Parhaimmillaan sopimus päästään allekirjoittamaan vuorokauden kuluessa hakemuksen tekemisestä, minkä jälkeen rahat maksetaan yrityksen tilille. On hyvä kuitenkin huomioida, että voi mennä muutamia päiviä ennen kuin laina näkyy tilillä.

Yrityslaina heti – onko se mahdollista?

Yrityksen taipaleella voi tulla yllättäviä tilanteita vastaan ja rahoitusta tarvitaan heti. Yrityksen toiminnan kannalta olennaisen laitteen rikkoutuminen voi aiheuttaa yllättävän kustannuserän, eikä yritys pääse jatkamaan toimintaansa ilman sitä. Yrityksen toiminnan luonne voi olla kausittainen, jolloin toisena kuukautena sisään ei tule juurikaan rahaa, mutta postilaatikkoon tipahtaa laskuja entiseen tahtiin.

Myös yrityslainaa voi saada lähes heti, parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. Erityisesti pienempiä lainasummia voidaan myöntää yritykselle erittäin nopealla aikataululla. Hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi kannattaa kaivaa yrityksen taloudellisesta tilanteesta kertovat dokumentit valmiiksi esille ja täyttää hakemus huolellisesti. 

Myös nopealla aikataululla haettu yrityslaina kannattaa kilpailuttaa. Lainanvälittäjien kautta lähetetyt hakemukset käsitellään nopeasti ja yritys voi saada lainatarjouksia useammasta paikasta. Näistä löytyy vertailemalla edullisin tarjous.


Kannattaako yrityslaina ottaa?

Yrityslaina kannattaa ottaa siinä tapauksessa, että siitä on hyötyä yrityksen toiminnan kannalta ja se pystytään maksamaan takaisin yrityksen toimintaa vaarantamatta. Esimerkiksi investoinnit, laajeneminen ja joskus myös yritystoiminnan aloittaminen vaativat rahoitusta, jota ei muilla keinoilla pysty järjestämään. Kun toiminta on lähtenyt käyntiin niin laina saadaan maksettua helposti pois.

Jos yrityksellä on jatkuvasti vajetta kassassa ja sitä joudutaan paikkaamaan lainarahalla, kannattaa tehdä realistisia laskelmia yrityksen toiminnan suhteen. Tappiollista toimintaa ei kannata pyörittää lainarahalla vaan lähteä miettimään, saako toiminnasta kannattavaa vai ei.

Usein kysytyt kysymykset yrityslainasta

Paljonko yritys voi saada lainaa?

Mahdollisen lainan suuruus riippuu täysin yrityksestä ja lainan käyttökohteesta. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti. Vakuudetonta lainaa voi hakea jopa 250 000 € asti ja vakuudellista lainaa jopa huomattavasti enemmän.

Mistä yrityslaina kannattaa ottaa?

Yrityslaina kannattaa ottaa sieltä, mistä sen saa edullisimmin. Laina kannattaa hakea lainanvälittäjän kautta, joka lähettää hakemuksen useille pankeille ja rahoituslaitoksille.

Kuka voi saada yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea suomalaiset kaupparekisteriin kuuluvat ja luottokelpoiset yritykset. Yrityslainaa on helpoin saada silloin, kun yritys on vakavarainen ja sen toiminta on jatkunut pitkään. Myös uusi yritys voi hakea lainaa, jolloin yrityksen tulevaisuuden näkymien lisäksi itse yrittäjän luottotiedot ovat merkittävässä roolissa.

Miten yrityslainaa haetaan?

Yrityslainaa on helpoin hakea lainanvälittäjän kautta. Voit täyttää hakemuksen netissä ja lainanvälittäjä välittää sen puolestasi jopa kymmenille eri luotonmyöntäjille. Vain kilpailuttamalla on mahdollista löytää edullisin lainatarjous eikä hakemuksen täyttäminen sido vielä mihinkään.

Scroll to Top