Lainaa Ruotsista: vertaa vaihtoehdot

Harkitsetko lainaa Ruotsista? Vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa voi hakea myös ruotsalaislta pankeilta, jotka toimivat Suomessa. Helpoin tapa saada lainatarjoukset ruotsalaisilta pankelilta on kilpailuttaa lainat. Tutustu ruotsalaisiin pankkeihin ja niiden tarjoamiin lainoihin.

Lainaa Ruotsista

Suosittelemme, kun haluat kilpailuttaa lainan Ruotsista

Credigo logo

Lainaa: 500-10 000 €
Laina-aika: 2-15 vuotta
Korko: 8,9 – 19,8 %

 • Ruotsalainen lainapalvelu
 • Keskittyy vain kulutusluottoihin
 • AVIn luotonantajarekisterissä

Lisää ja lainaesimerkki

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 20 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Vähintään 1 000 euron kuukausitulot

Esimerkki: Kuukausierä: 18 € (pääoma + korko + tilinhoitomaksu 1,40 €). Nimelliskorko: 8,90 %. Todellinen vuosikorko 15,81 %. Vuoden kokonaiskustannukset: 208 €. Laina-aika: 3 v. Lopullinen lainan nimelliskorko (8,9-19,8 %) riippuu hakijaan liittyvistä tekijöistä, emme voi esittää varmuudella mahdollisen lainasi korkoja ja lopullista takaisinmaksettavaa summaa.

🏆 SUOSITUIN KILPAILUTUS

Omalaina logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainaa: 500-60 000 €
Laina-aika: 1-20 vuotta
Korko: 4,19 – 20 %

 • Yli 30 kilpailutettavaa pankkia
 • Helppo hakemus – tarjoukset heti
 • Suomen suosituimpia lainapalveluita

Lisää ja lainaesimerkki

Omalaina on Suomen suosituin lainakilpailutus, josta vertaat helposti niin kulutusluotot, yhdistelylainat, luottokortit kuin joustoluotot. Lainaa voi hakea kätevällä hakemuksella 100-60 000 euroa.

Kuka voi hakea lainaa?

Minimi-ikä: 18 vuotta
Luottotiedot: Kunnossa
Muuta: Suomalainen hetu + pankkitili

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Lainan hakeminen ruotsalaiselta pankilta tai luotonmyöntäjältä

Lainaa ei tarvitse lähteä hakemaan Ruotsista, sillä hakemuksen voi lähettää helposti netissä. Suomessa toimii monia ruotsalaisia pankkeja, joilla on toimipisteet Suomessa. Ne myöntävät suomalaisille kulutusluottoa ja yhdistelylainoja. 

Kilpailutuspalvelut lähettävät lainahakemuksen automaattisesti yhteistyökumppaneilleen eli eri pankeille ja muille luotonmyöntäjille. Yhdellä palvelulla voi olla jopa noin 25–30 yhteistyökumppania, joista osa on suomalaisia ja osa ulkomaalaisia. 

Monilla palveluilla on ruotsalaisia yhteistyökumppaneita, jotka myöntävät lainaa suomalaisille asiakkaille. Voit siis lähettää lainahakemuksen kilpailutuspalvelun kautta, ja se välitetään myös ruotsalaisille rahoitslaitoksille, jotka myöntävät lainaa suomalaisille. 


Ruotsalaiset yritykset, jotka tarjoavat lainapalveluita Suomessa

Suomessa toimii monia ruotsalaisia pankkeja ja luotonmyöntäjiä, joilta voi hakea vakuudetonta lainaa ja yhdistelylainaa. Monet niistä tekevät yhteistyötä kotimaisten kilpailutuspalveluiden kanssa. 

Tässä niistä muutama esiteltynä. 

TF Bank

TF Bank on Ruotsissa vuonna 1987 perustettu pankki, jolla on vuonna 1999 avattu sivuliike Suomessa. TF Bank on listattu Tukholman pörssissä, ja se toimii myös useissa muissa Euroopan maissa. 

Suomalaisille asiakkaille TF Bank tarjoaa kertaluonteista kulutusluottoa, joka sopii hyvin myös yhdistelylainaksi. TF Bankin kulutusluotolle voi saada kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. 

TF Bankin vähimmäisvaatimukset lainan saamiselle ovat vähintään 22 vuoden ikä, säännölliset palkka- tai eläketulot, kunnossa oleva luottotiedot sekä pysyvä osoite Suomessa ja suomalainen puhelinnumero. 

TF Bankin vakuudettoman lainan ominaisuudet:

 • Lainasumma: 2 500–40 000 €
 • Laina-aika: 2–12 vuotta
 • Asiakaskohtainen vuosikorko: 8,79 % – 16,99 % 
 • Avausmaksu: 0 €
 • Tilinhoitomaksu: 0,01 % per päivä myönnetyn luoton määrästä, mutta maksimissaan 9 € / kk

Nordax Bank

Vuonna 2003 avattu Nordax Bank on tunnettu siitä, että se korostaa vastuullista toimintaa ja hyvää etiikkaa luotonmyöntämisessä. 

Nordax myöntää suomalaisille asiakkaille kulututusluottoja ja yhdistelylainoja. Nordax Bankille ei tarvitse toimittaa liitteitä, tulotietoja tai tilinumeroa, sillä tiedot haetaan suoraan Instantor-palvelun kautta. 

Nordax Bankilta lainaa hakevan on oltava vähintään 23–vuotias, säännöllisiä vuosituloja on oltava minimissään 16 000 euroa, luottotietojen on oltava puhtaat ja hakijalla tulee olla osoite Suomessa vähintään kolmen vuoden ajalta. 

Nordax Bankin vakuudettoman lainan ominaisuudet: 

 • Lainasumma: 1 000–60 000 €
 • Laina-aika: 1-15 vuotta
 • Asiakaskohtainen vuosikorko: 5,9 % – 19,9 % 
 • Avausmaksu: 89 €, paitsi alle 4 100 € lainoissa ei ole avausmaksua
 • Tilinhoitomaksu: 5 € / kk

Svea Ekonomi

Svea Ekonomi on perustettu vuonna 1981, ja Suomessa se on toiminut vuodesta 2002 lähtien. Nykyään Svea Ekonomi toimii myös useassa muussa Euroopan maassa. 

Svea Ekonomi tarjoaa suomalasille asiakkaille mahdollisuuden hakea sekä vakuudetonta lainaa että yhdistelylainaa. Lisäksi vakuudellisen lainan hakeminen on myös mahdollista, mutta keskitymme tässä vakuudettomaan lainaan.

Svea Ekonomin vähimmäisvaatimukset lainan saamiselle: vähintään 20 vuoden ikä, säännölliset ja vähintään 18 000 euron vuositulot työstä tai eläkkeestä, ei maksuhäiriömerkintöjä, työsuhteen koeaika on päättynyt vähintään kolme vuotta sitten ja vakituinen osoite Suomessa vähintään kolme vuotta. 

Svea Ekonomin vakuudettoman lainan ominaisuudet: 

 • Lainasumma: 2 000–50 000 €
 • Laina-aika: 2–15 vuotta
 • Asiakaskohtainen vuosikorko: 6,99 % – 20 %
 • Avausmaksu: 0 € alle 5 000 € lainassa ja 49 € yli 5 000 € lainassa
 • Tilinhoitomaksu: 5-8 € / kk

Lainaa Ruotsista vertailun kautta

Siinä missä suomalaisilta rahoituslaitoksilta haettavat lainat, myös ruotsalaisten pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset voi kilpailuttaa samalla lailla. Kun etsit lainaa Ruotsista, kannattaa kilpailutus tehdä palvelussa, joka tarjoaa mahdollisimman monta pohjoismaalaista pankkia yhdessä paikassa.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä se on ainoa keino löytää edullisin lainatarjous lukemattomein rahoituslaitosten joukosta. Lisäksi kaikilla rahoituslaitoksilla on omat kriteerinsä lainan myöntämiselle. Vaikka et saisi lainaa yhdestä pankista, jostakin toisesta sen sijaan voit. 

Lainahakemusten kilpailuttaminen on maksutonta eikä sido hakijaa mihinkään. Lainahakemuksen lähettäminen ja lainatarjousten vertaaminen kilpailutuspalvelun kautta on helppoa:

 1. Valitse kilpailutuspalvelu, jotta haluat käyttää.
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti ja todenmukaisesti. 
 3. Lähetä lainahakemus.
 4. Vertaa saamiasi lainatarjouksia. 
 5. Halutessasi hyväksy itsellesi paras tarjous ja saat lainasumman tilillesi jopa saman tien. 

Usein kysytyt kysymykset

Voiko suomalainen hakea lainaa ruotsalaisesta pankista?

Kyllä. Suomalainen voi hakea lainaa ruotsalaisesta pankista, jolla on toimintaa Suomessa, ja joka on rekisteröity AVI:n rekistereihin luotonmyöntäjäksi. Suomessa toimii useita eri ruotsalaisia pankkeja ja luotonmyöntäjiä.

Voinko saada lainaa ruotsalasesta pankista ilman luottotietoja?


Lähtökohtaisesti et voi. Suomeen rekisteröidyt ruotsalaiset pankit tarkistavat suomalaisten hakijoiden luottotiedot, kuten suomalaisetkin pankit ja luotonmyöntäjät. Sen sijaan, jos pankki ei ole rekisteröitynyt luotonmyöntäjäksi Suomeen, et voi hakea siltä lainaa ilman vakituista asumista Ruotsissa.

Miten löydän parhaan lainatarjouksen ruotsalaisten pankkien joukosta?

Kaikkein vaivattomin tapa on lähettää lainahakemus lainavertailupalvelun kautta, jolloin saat eri toimijoiden lainatarjoukset yhdellä hakemuksella. Lainavertailun avulla edullisimman lainatarjouksen löytäminen on helppoa. Voit toki lähettää lainahakemuksen myös yksitellen eri pankeille, mutta se on hitaampaa ja työläämpää.


Voiko lainahakemuksen tehdä suomeksi?

Kyllä voi. Kun haet lainaa joko lainavertailun kautta tai suoraan Suomessa toimivan ruotsalaispankin sivuilta, voi hakemuksen tehdä suomeksi.

Ovatko ruotsalaiset pankit luotettavia?

Ruotsalaiset pankit toimivat Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa, joten ne ovat luotettavia toimijoita. Myös suomalainen finanssivalvonta osallistuu Suomessa toimivien rahoituslaitosten toiminnan valvontaan. Monet ruotsalaisista pankeista ovat toimineet Suomessa jo pitkään. 

Scroll to Top