iRaha: lue kokemuksia ja faktat

iRaha on lähinnä pieniin pikavippeihin keskittyvä uusi lainapalvelu. Sen kautta lainaa voi hakea pieneen tarpeeseen nopeasti. Lue kokemukset ja tiedot täältä ennen lainan hakemista.

 • Lainaa 25 – 2 000 €
 • Perinteinen pikavippi
 • Kallis korko, kuluissa huomioitavaa
Lainasumma25 – 2 000 €
Takaisinmaksuaika7-90 vrk
Korkorajat20 %
Ikäraja18 vuotta

Esimerkki luoton takaisinmaksusta: 2000 euron luotto, laina-aika 30 päivää, takaisinmaksueriä 1 kpl, luottokorko 33,33 €, lainanhoitokulu 38,33 €. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 2038,33 euroa, lainakorko 20 €, todellinen vuosikorko: 25,98 %.

⚠️ Huom! iRaha on pikavippi, jonka kulut ovat korkeat. iRaha perii kuluja mm. ei-hyväksytystä lainahakemuksesta ja luoton pikanostosta. Tutustu kuluihin ja ehtoihin tarkoin, jos aiot hakea täältä lainaa.

💡Harkitse kalliin lainan sijaan kilpailutusta

Kalliin lainapalvelun sijaan on yleensä fiksumpaa hakea lainaa kilpailutuksen kautta. Lainan kilpailutuksen avulla voit hakea haluamallesi lainalle useita lainatarjouksia eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Näin saatat saada lainaa edullisemmin ja paremmin ehdoin.

Minkälaisia lainoja iRaha myöntää?

iRahan kautta asiakkaat voivat hakea vakuudetonta pienlainaa akuuttiin rahantarpeeseen. Lainan saamiseen ei myöskään tarvita takaajia. Pienin mahdollinen laina on 25 euroa ja maksimissaan lainaa voi hakea 2000 euroa. Kyseessä on siis pienlaina ja maksuaikaa on mahdollista saada 7 vuorokaudesta 90 vuorokauteen, eli kovin pitkää maksuaikaa iRahan kautta ei voi hakea. 

Uusille asiakkaille voidaan myöntää lainaa maksimissaan 500 euroa, mutta jos asiakas maksaa lainan tunnollisesti takaisin ja hakee uutta lainaa, hän voi saada suuremman lainasumman. Ensimmäistä kertaa lainaa hakiessasi voit saada siis 25-500 euroa lainaa 30 päivän maksuajalla, mutta maksettuasi edellisen lainan takaisin, voit saada lainaa 2000 euroon saakka 90 päivän maksuajalla.

iRahan kautta voi saada lainaa seuraavasti:

 • Minimisumma: 25 euroa
 • Maksimisumma: 2000 euroa
 • Uuden asiakkaan maksimisumma: 500 euroa
 • Maksuaika: 7-90 päivää
 • Vakuudeton laina

Kuka voi saada lainaa iRahalta? Yleiset lainavaatimukset

iRaha on AVI:n luotonantajarekisterissä oleva virallinen lainanmyöntäjä, joten se myöntää lainaa ainoastaan täysi-ikäisille, Suomessa pysyvästi asuville henkilöille, joilla on luottotiedot kunnossa. Jokaisella lainanhakijalla tulee olla myös säännölliset tulot. 

Alle olemme listanneet yleiset lainavaatimukset lainan hakemiseksi iRahalta:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Säännölliset tulot
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Suomalainen pankkitili

iRaha antaa luottopäätöksen nopeimmillaan jo muutamassa minuutissa, jonka jälkeen se lähettää asiakkaalle lainasopimuksen luettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Kun sopimus on allekirjoitettu, laina maksetaan tilille 0-3 päivässä.

Huom! iRaha ilmoittaa hinnastossaan veloittavansa kulun hylätyistä lainapäätöksistä. Kannattaa siis olla erittäin tarkkana, jos aiot hakea lainaa täältä.

Kokemuksia iRahasta

iRahasta ei ole kovin paljoa ehtinyt kertyä kuluttajien kokemuksia. Syynä tähän on, että palvelu on varsin tuore, eikä se ole aiemmin toiminut Suomen markkinoilla.

Netistä ei juuri löydy kuluttajien henkilökohtaisia hyviä tai huonoja kokemuksia, joten palvelua on arvioitava yleisellä tasolla.

Hyvää on, että iRaha on rekisteröity viralliseen AVI:n luotonantajarekisteriin, mutta huonoa on se, että palvelu veloittaa monenlaisia kuluja ja kallista korkoa pikavipeistä.

Mielenkiintoista on myös se, että asiakkaat ovat sanoneet saavansa rahat tilille 3 päivässä, jos he eivät maksa vajaan 10 euron lisämaksua pikasiirrosta. iRaha voi joissakin tilanteissa myös veloittaa hylätyistä hakemuksista 5 euron veloituksen.

Hyvää:

 • Lainaa 25-2000 euroon saakka
 • Nopea hakuprosessi
 • Nopea pikasiirto lisämaksulla

Huonoa:

 • Kallis ja paljon outoja lisäkuluja
 • Ei paljon kokemuksia iRahasta
 • Hylätyistä hakemuksista peritään kulu

Asiakas voi hakea lainaa PIN-koodilla minuuteissa

iRaha myöntää uusille asiakkaille lainaa 25-500 euroa, mutta olemassa olevat asiakkaat voivat hakea suurempaa lainaa ja käyttää näppärää PIN-koodia lainan hakemisessa. Prosessi nopeutuu huomattavasti ja asiakkaiden on helppo käyttää iRahaa apunaan uudemmankin kerran.

iRaha kertookin sivustollaan pyrkivänsä mahdollisimman näppärään ja stressittömään lainakokemukseen ja yritys sanoo käyttävänsä edistynyttä teknologiaa lainan hakuprosessissa ja nettisivustollaan.

Mikä yritys vaikuttaa iRahan taustalla?

iRahan taustalla on suomalainen yritys nimeltään Epfok Oy , jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja jonka toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta. iRaha tarjoaa lainoja pienlainakategoriassa ja sen tarkoituksena on tehdä lainaamisesta mahdollisimman helppoa ja stressitöntä. Lainaaminen on pyritty tekemään mahdollisimman suoraviivaiseksi ja helpoksi, jotta lainaajat voisivat maksaa akuutit laskunsa nopeasti.

Yritys kertoo, että vastuullisuus on heidän tärkein arvonsa, minkä takia se ottaa aina huomioon asiakkaiden maksukyvyn ja lainaa rahaa vain lakien ja säädösten puitteissa. 

iRaha kertoo, että se käyttää prosessissaan edistynyttä teknologiaa ja painottaa etenkin helppoa verkkohakemusta ja omien lainojen hallintaa suoraan nettisivun kautta.

iRahan asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Suomenkielinen asiakaspalvelu auttaa asiakkaita jokaisena arkipäivänä. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalveluun maanantaista torstaihin kello 10:00-16:00. Perjantaisin asiakkaat voivat olla yhteydessä ystävälliseen ja avuliaaseen asiakaspalveluun kello 10:00-15:00.

Puhelimitse voit saada apua mahdollisimman nopeasti numerossa 0306705100. Saat siis apua reaaliajassa, mistä iRahalle ropisee plussaa. Sähköpostin kautta asiakkaat voivat olla yhteydessä osoitteessa asiakaspalvelu@iraha.fi ja apua saa asiakaspalvelun aukioloaikoina. 

iRahalla ei ole käyntiosoitetta, mutta sillä on postilokero.

Usein kysytyt kysymykset

Miten iRahan pienlainaa haetaan?

iRahan pienlainaa haetaan verkkohakemuksella. Hakijoiden tulee täyttää hakemukseen vaaditut tiedot ja lähettää hakemus käsiteltäväksi. Päätös saadaan jo parissa minuutissa ja asiakas voi saada rahat tililleen samana päivänä, jos hän maksaa lisämaksun pikasiirrosta.

Kuinka nopeasti iRaha pienlainan saa?

iRahan kautta lainat maksetaan tilille yleensä 3 päivän sisällä. Jos kuitenkin haluat saada rahat tilillesi nopeammin, voit maksaa vajaan 10 euron lisämaksun ja saada rahat tilillesi pikasiirtona.

Mitkä ovat iRahan lainavaatimukset?

Hakeaksesi lainaa iRahan kautta, sinun pitää olla vähintään 18-vuotias Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Hakemukset käsitellään aina yksilöllisesti.

Millainen korko iRahan lainoissa on?

iRahan lainojen korot ovat aina yksilöllisiä ja saamasi tarjous riippuu aina omasta taloudellisesta tilanteestasi. Tyypillisesti lainan nimelliskorko on kuitenkin 20 %.

Miksen saanut lainaa iRahan kautta?

Jos sinulle ei myönnetä lainaa, voit kysyä syytä hakemuksen hylkäämiseen asiakaspalvelusta. Yleisimmät syyt ovat kuitenkin liian pienet tulot, negatiivinen maksuhistoria tai merkintä luottotiedoissa.

Scroll to Top