Lainaa viikonloppuna: onko se mahdollista?

Joskus lainan tarve yllättää viikonloppuna. Jos lainaa tarvitsee nopealla aikataululla viikonloppuna, ovat vaihtoehdot vähäisemmät. Mahdotonta lainan saaminen viikonloppuna ei kuitenkaan ole.

Perinteiset pankit eivät ole viikonloppuisin auki, mutta osa lainanmyöntäjistä tarjoaa pikanoston mahdollisuutta myös viikonloppuisin. Mikäli raha-asioihin tarvitaan välillä joustoa viikonloppuisin, voi myös harkita joustoluottoa tai luottokorttia, jotka sopivat esimerkiksi kalliita pikavippejä paremmin joustavaan rahan tarpeeseen.

Kilpailuta lainasi maksutta!

Onko mahdollista saada lainaa viikonloppuna?

Vakuudettoman lainan hakuprosessi onnistuu kokonaisuudessaan netissä, ja lainaa onkin yleensä mahdollista hakea myös viikonloppuisin. Suurin osa toimijoista kuitenkin maksaa lainan vasta arkipäivän aikana tilille; osa toimijoista siirtää kuitenkin rahaa myös viikonloppuisin lisämaksusta.

Lainan saaminen tilille viikonloppuna ei ole mahdotonta, mutta se ei onnistu kaikkien toimijoiden kohdalla. Perinteiset pankit ovat yleensä aina viikonloppuisin kiinni, mutta osa rahoituslaitoksista on auki myös viikonloppuisin.

Jos lainan haluaa tilille jo lauantaina tai sunnuntaina, kannattaa ensin tarkistaa lainanmyöntäjän aukioloajat. Yleensä lainan saaminen tilille edellyttää lisäksi sitä, että lainaan on tarjolla pikanoston mahdollisuus, ja pikanosto koskee myöskin viikonloppua

Pikanosto ei yleensä kuulu lainan hinnoitteluun, jolloin siitä joutuu maksamaan erikseen. Tässä vaiheessa kannattaakin ottaa huomioon myös lainan kokonaiskustannukset, jotka saattavat pikanoston takia kivuta turhan korkeiksi.

Jos lainaa tarvitsee viikonloppuna, suosittelemme käyttämään lainan kilpailutukseen lainanvälittäjää. Tällöin voit saada kerralla useita tarjouksia, joista näet myös mahdolliset pikanoston kulut.

Viikonloppuisin haetaan useimmiten pientä pikalainaa

Viikonloppuisin myönnetään lähinnä pieniä pikalainoja – isomman kulutusluoton kanssa joutuu odottamaan arkipäivään. Lainsäädännön muutosten vuoksi perinteisiä pikavippejä nopeilla viikonloppunostoilla ei enää markkinoilta juuri löydy, ja pikalainojen korkoja koskee sama sääntely kuin muita kulutusluottoja.

Pikalaina on yleensä muutaman sadan euron suuruinen ja se maksetaan takaisin melko nopeasti. Kulutusluoton korkoprosentti saa olla korkeintaan 20, ja pikalainojen korot asettuvat yleensä lähelle tätä. Lisäksi voidaan veloittaa kuluja pikanostosta, tilinhoidosta ja lainan avauksesta.

On hyvä muistaa, että lainasummaa ei voida maksaa tilille yöaikaan, koska laki estää tämän. Koska vakuudettomien lainojen hakuprosessissa hyödynnetään useimmiten automaattista päätöksentekoa, on lainaa kuitenkin mahdollista hakea mihin tahansa vuorokaudenaikaan.

Vaikka laina päätettäisiin myöntää, tulevat rahat tilille aikaisintaan seuraavana aamuna. Kulutusluottoihin liittyvän sääntelyn johdosta uutta lainaa ei voida maksaa tilille yöllä, joten laina maksetaan tilille vasta 7-23 välillä.

Viikonloppuisin myös luottokortti ja joustoluotto vaihtoehtoina

Mikäli epäilee tarvitsevansa välillä joustoa rahankäyttöön viikonloppuisin, voi harkita kertalainan sijaan luottokorttia tai joustoluottoa.

Vakuudeton laina on kertaluonteinen luotto eli rahantarpeen iskiessä uudelleen, lainaa joutuu hakemaan uudelleen. Siten joustoluotto tai luottokortti voi olla parempi vaihtoehto ainakin silloin, kun arjen raha-asioihin kaivataan joustoa useammin.

Luottokorttia voi käyttää myös yöllä, ja omalta joustoluotolta voi nostaa rahaa vuorokaudenajasta riippumatta. Kun laina tai luottokortti on kerran myönnetty, ei sitä tarvitse aina erikseen hakea uudelleen.

Joustoluotto

Joustoluotto on luottokortin tapainen jatkuvaluonteinen luotto, josta voi nostaa rahaa juuri silloin, kun sitä tarvitsee. Uutta joustoluottoa ei voi nostaa yöllä, mutta jo olemassa olevaa joustoluottoa ei koske samat rajoitukset.

Kun joustoluotto myönnetään, määritetään tietty luottoraja, jonka puitteissa sieltä voi siirtää rahaa omalle tilille. Käytetystä luotosta maksetaan korkoa, minkä lisäksi joustoluoton käyttöön voi liittyä muita kustannuksia.

Luottoa lyhennetään vähintään sovitun lyhennyserän verran kuukaudessa ja lyhennetty summa on tarvittaessa jälleen käytettävissä. Siten joustoluotto toimii hyvin samalla tavalla kuin luottokortti.

Luottokortti

Myös luottokortti tuo joustoa arkeen. Luottokorttia voi käyttää mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ja tarvittaessa omalta luottotililtä voi myös siirtää rahaa pankkitilille. Nostot ovat yleensä maksullisia.

Luottokortilla on tietty luottoraja, jonka puitteissa korttia voi käyttää maksamiseen. Korttia hakiessa sovitaan myös minimilyhennys, jonka verran käytettyä luottoa tulee vähintään lyhentää kuukaudessa. Tämä summa on tarvittaessa jälleen käytettävissä.

Käytetyltä luotolta maksetaan korkoa, ja lisäksi luottokorttiin voi liittyä kuukausi- tai vuosimaksu. Osa luottoyhtiöistä tarjoaa ostoksille korotonta maksuaikaa, ja mikäli käytetyn summan maksaa tässä ajassa pois, ei ostosta kerry korkoa. 

Luottokorttiin liittyy usein etuja, jotka ovat erityisen hyödyllisiä verkko-ostoksia tehdessä ja matkaillessa. Luottokortin ostoturva tuo lisää varmuutta ostosten tekemiseen ja maksamiseen verkossa, lisäksi luottokorttiin voi liittyä matkavakuutus tai muita etuja.

Scroll to Top