Axolaina: lue kokemukset ja faktat ennen kuin kokeilet

Axolaina on verrattain uusi lainanvertailupalvelu Suomen markkinoilla ja siksi monille vielä tuntematon. Heidän kauttaan voi kilpailuttaa noin 20 rahoitusyhtiötä ja saada lainatarjouksia 2000–60 00 eurolle. Vaikka yrityksen toimintaa vasta kasvatetaan Suomessa, on kasvu ollut nopeaa. Norjassa ja Tanskassa Axo onkin markkinajohtaja ja tunnettu lainanantaja.

Axolaina kokemuksia
Axolaina logo
 • Moderni kilpailutuspalvelu
 • Saat yhden kilpailutetun lainatarjouksen
 • Mukana usea digipankki ja luotonmyöntäjä
Lainasumma2000 – 60 000 €
Takaisinmaksuaika1-15 vuotta
Korkorajat4-20 %
Ikäraja18 vuotta

Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.

Tutustu myös näihin kilpailutuspalveluihin:

Minkälaisia lainoja Axolaina myöntää?

Axolaina on toiminut Suomessa vasta vuodesta 2019, joten se on melko uusi toimija Suomen markkinoilla. Palvelun kautta voit hakea lainaa, kulutusluottoa tai yhdistelylainaa. Axolaina on lainojen kilpailutuspalvelu eli se ei itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttaa useita lainapalveluita ja pankkeja.

Koska toiminta on vasta kasvuvaiheessa, vertailussa mukana olevia luontonantajia on vielä melko vähän. Määrä kuitenkin kasvaa jatkuvasti Axolainan saadessa uusia yhteistyökumppaneita Suomessa.

Tässä Axolainan välittämät lainat pähkinänkuoressa:

 • Lainojen kilpailutus 2000 eurosta 60 000 € saakka
 • Laina-aika 1–15 vuotta
 • Korko 4,0–20,0 %
 • Vähimmäisikä lainan myöntämiselle 18 vuotta
 • Saat vain parhaan tarjouksen
 • Saat lainatarjouksen todella nopeasti
 • Et tarvitse vakuuksia ja takaajia
 • Yhdellä hakemuksella tavoittaa noin 20 lainanantajaa
 • Axolaina on uusi palvelu Suomessa.

Axolaina lupaa lainatarjouksen, jossa korko on korkeintaan 20 % ja minimissään 4 %. Lisäksi lain mukaan muut lainan sivukulut kuten avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu saavat olla maksimissaan 150 euroa vuodessa.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta voi varmistua siitä, että saa mahdollisimman edullisen lainatarjouksen, jossa korot ja kulut eivät nouse tarpeettoman suuriksi. Koska korko ja lainaehdot ovat aina hakijakohtaisia, onnistuu lainojen perinpohjainen vertailu ainoastaan tekemällä henkilökohtaisen hakemuksen.

Hakemus on ilmainen eikä sido hakijaa mitenkään, joten et häviä mitään täyttämällä lomakkeen Axolainan sivuilla.

Kuka voi saada lainaa Axolainalta? Yleiset lainavaatimukset

Axolainalla on melko lyhyt listaus lainanhakijaa koskevista vaatimuksista:

 • 18 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Muilla vertailupalveluilla vaatimusten lista saattaa näyttää pidemmältä ja lainan saaminen siten vaikeammalta. Vaikka Axolaina ei suoranaisesti edellytä esimerkiksi vakituista osoitetta Suomessa tai suomalaista pankkitiliä, käydään kaikki hakemukset kuitenkin huolellisesti läpi ja lainapäätös tehdään aina perustuen hakijan kokonaistilanteeseen. Näiden vaatimusten täyttäminen ei siis automaattisesti tarkoita, että saat lainaa Axolainan kautta.

Asiakkaiden kokemuksia Axolainasta

Koska Axolaina on toiminut Suomessa vasta vähän aikaa, ei siitä ole ehtinyt kertyä netin arvostelusivuille yhtä paljon kokemuksia kuin pidempään toiminnassa olleille yrityksille. Keräsimme kuitenkin arviot yhteen ja tämä asiakkaiden kokemuksista nousi esiin:

Miinusta Axolaina saa tekstiviestimainonnasta, joka on melko aggressiivista. Varsinkin henkilöt, joille lainaa ei ole myönnetty ovat kokeneet saamansa markkinointiviestit turhiksi.

Monet tyytymättömät ja negatiivista palautetta antavat hakijat eivät olet saaneet tarpeeksi pientä korkoa tai lainatarjousta ollenkaan. On hyvä kuitenkin pitää mielessä ettei tämä ole Axolainan vika, vaan jokainen pankki tekee hakijakohtaisesti oman arvionsa lainan myöntämisen edellytyksistä.

Axolaina on myös saanut kritiikkiä siitä, että se vertailee lainatarjouksia melko pieneltä joukolta rahoitusyhtiöitä. Muilla palveluilla on mahdollista tavoittaa jopa yli 30 lainantarjoajaa 18 sijasta. Toisaalta yhteistyökumppanit ovat luotettuja ja tunnettuja yrityksiä ja niiden määrä kasvaa koko ajan.

Kiitosta hakijat ovat antaneet:

–        Ystävällisestä ja proaktiivisesta palvelusta

–        Tavoitettavuudesta

–        Nopeasta prosessista

–        Hakemuksen selkeydestä

–        Parhaan lainatarjouksen erottelemisesta

Vaikka Axolainasta ei ole netissä vielä paljon tietoa, voi yrityksen kautta hakea lainaa turvallisin mielin. Yritys tekee yhteistyötä tunnettujen rahoitusyhtiöiden kanssa ja käyttää henkilötietojen käsittelyssä salattua SSL-yhteyttä.

Saat vain yhden lainatarjouksen – plussat ja miinukset

Axolaina eroaa muista vastaavista palveluista siinä, että se toimittaa hakijalle ainoastaan yhden lainatarjouksen, eli palvelun algoritmi valitsee sen tarjouksen, jonka se uskoo sopivan hakijalle parhaiten ja jossa on kokonaisuudessaan parhaat ehdot ja alhaisin kokonaiskustannus.

Tässä toimintatavassa on hyvät ja huonot puolensa.

Lainanhakijan näkökulmaa ei kysytä parasta lainatarjousta tarjottaessa. Vaikka lainassa olisi halpa nimelliskorko, ei lainan kokonaiskustannukset eli todellinen vuosikorko kuitenkaan välttämättä ole alhaisin. Varsinkin laina-ajan pidentyessä sivukulujen vaikutus lainan todelliseen hintaan kasvaa.

Lainanottajat saattavat painottaa erilaisia asioita kuten

 • Pientä kuukausierää
 • Halvinta kokonaiskustannusta
 • Pitkää laina-aikaa
 • Joustavia lainaehtoja

Axolaina ei ota näitä tekijöitä huomioon tarjotessaan parasta lainaa.

Toisaalta, jos lainanhakija haluaa helpon ja yksinkertaisen vastauksen eikä halua perehtyä lainoihin sen tarkemmin, on Axolainan valitsema paras tarjous luultavasti kuitenkin yksi parhaista hakijan saamista tarjouksista.

Palvelun tekemä ehdotus perustuu lainan yksityiskohdista muodostettavaan kokonaisarvioon, joten hakija voi itse päättää luottaako Axolainan näkemykseen vai haluaako hakea lainaa jonkin toisen palvelun kautta ja vertailla tarjousten tietoja itse.

Mikä yritys vaikuttaa Axolainan taustalla?

Axolainan omistaa norjalainen Axo Finans, joka on perustettu Norjassa vuonna 2008 ja sillä on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Suomessa lainanvertailupalvelu toimii Axo Finance Oy:n alla, joka on perustettu Suomessa vuonna 2019. Ruotsissa toimintaa pyörittää yritys nimeltä Axo Finans ja Tanskassa LendMe.

Tanskan ja Norjan markkinoilla Axo on erittäin merkittävä tekijä, ja toiminta kasvaa myös Suomessa koko ajan. Se onkin yksi pohjoismaiden johtavista lainanvertailupalveluista.

Axolainan asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Axolainan asiakaspalvelu on saanut paljon positiivista palautetta nopeudesta, avuliaisuudesta ja asiantuntemuksesta. Tukea on saatavilla koko prosessin ajan hakemuksen täyttämisestä lainatarjouksen hyväksymiseen.

Asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostilla ja puhelimitse, mutta chat-palvelua Axolainalla ei valitettavasti ole. Palvelu tapahtuu suomeksi, mikä lisäksi asiakaspalvelu ottaa yhteyttä hakijaan automaattisesti, jos hakemuksen tiedoissa on puutteita.

Puhelin: 09 4245 2326

Sähköposti: asiakaspalvelu@axolaina.fi

Aukioloajat: ma-pe 09-21, la-su 10–16

Osoite: Axo Finance Oy, Workery West 6. Krs Firdonkatu 2 T 63, 00520 Helsinki

Usein kysytyt kysymykset

Voinko hakea Axolainalta lainaa yhteishakijan kanssa?

Lisäämällä yhteishakijan on todennäköisempää, että saat sekä myönteisen lainapäätöksen että matalamman koron. Lainahakemukseen kannattaa siis lisätä yhteishakija, jos se on mahdollista. Yhteishakijan kanssa yhdessä haettu laina tarkoittaa pankille pienempää riskiä mikä taas näkyy matalammassa korossa. Kannattaa muistaa, ettei yhteishakijan tarvitse asua samassa taloudessa.

Minkä takia sain Axolainalta kielteisen lainapäätöksen?

Olet voinut saada Axolainalta kielteisen lainapäätöksen jos et ole täyttänyt kaikkia pankin asettamia vaatimuksia lainanhakijalle, joita ovat
 
– 18 vuoden ikä
– puhtaat luottotiedot
– säännölliset tulot
 
Voit myös saada kielteisen päätöksen, jos pankki arvioi takaisinmaksukykysi liian huonoksi tai lainahakemuksessa on ilmoitettu tulo- ja lainatietoja väärin. Saatuasi kielteisen lainapäätöksen, voi tehdä uuden hakemuksen 30 päivän kuluttua.

Mikä on Axolaina?

Axolainan on lainojen vertailupalvelu. Kun teet lainahakemuksen Axolainan sivuilla, tavoitat useita eri rahoitusyhtiöitä, joilta voit saada lainatarjouksen. Lainan hakeminen on helpompaa ja nopeampaa kun voit vertailla eri pankkien korkoja ja lainaehtoja yhdessä palvelussa ilman, että sinun täytyy tehdä useita hakemuksia.

Kannattaako minun hakea lainaa Axopankin kautta?

Jos tarvitse lainaa, kannattaa ehdottomasti tehdä lainahakemus vertailupalvelun avulla, jotta voit nopeasti hakea lainaa useilta rahoitusyhtiöiltä samaan aikaan. Lisäksi lainatarjousten vertailu helpottuu, jotta voit varmasti valita tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Kuinka monta lainatarjousta saan Axolainan kautta?

Axolaina kilpailuttaa lainahakemuksesi noin 20 pankin välillä. Hakijalle toimitetaan paras lainatarjous sähköpostiin.

Scroll to Top