Lainaa ilman kilpailutusta

Haluatko hakea lainaa suoraan pankista tai rahoituslaitoksesta ilman, että kilpailutat lainatarjoukset? Perehdymme tässä artikkelissa tarkemmin siihen, mitä kannattaa huomioida silloin, kun lähdetään hakemaan lainaa ilman kilpailutusta.

Näistä palveluista saat lainaa ilman kilpailutusta

Lainojen kilpailuttamisella tarkoitetaan sitä, että lainatarjouksia pyydetään useammalta eri toimijalta edullisimman löytämiseksi. Kilpailuttamisen voi tehdä itse täyttämällä hakemuksia useamman eri lainanmyöntäjän sivuilla tai sitä tehdessä voi hyödyntää lainanvälittäjän palveluita.

Mikäli haluaa hakea lainaa ilman kilpailutusta, kannattaa harkita tarkkaan, mistä lainaa hakee. Alla olevilta toimijoilta voi saada lainaa edullisella korolla myös ilman kilpailutusta.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on alun perin norjalainen pankki, joka on ehtinyt toimia Suomessa jo vuodesta 2015. Se on varsin luotettava pankki, joka tarjoaa kulutusluottojen lisäksi myös ratkaisuja säästämiseen sekä mahdollisuuden hakea erityisesti matkailijalle sopivaa luottokorttia.

Bank Norwegianilta voi hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon asti. Kulutusluoton korko on usein varsin kilpailukykyinen, joten Bank Norwegian voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun haetaan lainaa ilman kilpailutusta.

 • Kulutusluotto 1 000 – 60 000 €
 • Lainan korko 7,79 – 19,99 %
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta
 • Hakijan on oltava vähintään 23-vuotias

Resurs Bank

Resurs Bank toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, ja yhteensä sillä on jo yli kuusi miljoonaa kuluttaja-asiakasta.

Valikoimista löytyy kulutusluotto kohtuullisella marginaalilla sekä luottokortti, joka tarjoaa matkavakuutuksen lisäksi korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

 • Kulutusluotto 1 000 – 50 000 €
 • Lainan marginaalikorko alkaen 6,9 %
 • Takaisinmaksuaika 1 – 12 vuotta
 • Hakijan oltava vähintään 24-vuotias
 • Bruttotulojen oltava yli 800 € kuukaudessa (pienemmät lainat) ja yli 1 300 € kuukaudessa (yli 3 000 € lainat)

Alisa Pankki

Alisa Pankin juuret ovat kotimaisessa Fellow Financessa, joka aloitti taipaleensa välittämällä vertaislainoja. Vuosien myötä toiminta on kehittynyt, ja nykyään yritys on digitaalinen pankki, joka tarjoaa asiakkaille monipuolisia pankkipalveluita. 

Yrityksen nimi on vaihtunut samalla Alisa Pankiksi, ja se tarjoaa päivittäispalveluiden lisäksi mahdollisuutta hakea kulutusluottoa kohtuullisella korolla.

 • Kulutusluotto 1 000 – 30 000 €
 • Lainan korko alkaen 7 %
 • Takaisinmaksuaika 2 – 10 vuotta
 • Hakijan on oltava yli 20-vuotias
 • Lainan saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja

Morrow Bank

Morrow Bank on norjalainen pankki, joka on aiemmin tunnettu nimellä Komplett Bank. Sen valikoimiin kuuluu kertalainan sijaan joustoluotto, jolta voi nostaa rahaa aina tarvittaessa. 

Valikoimista löytyy myös luottokortti, johon liittyy varsin kattava bonusohjelma.

 • Joustoluotto 1 000 – 50 000 €
 • Korko 8,75 – 18,75 %
 • Korkoa maksetaan vain luotolta nostetusta lainamäärästä
 • Joustava takaisinmaksu
 • Hakijan on oltava vähintään 23-vuotias
 • Joustoluoton hakeminen edellyttää säännöllisiä tuloja

Miksi kilpailutuspalvelun käyttö voi olla järkevää?

Kilpailutuspalveluiden tarkoituksena on auttaa lainan hakijoita vertailemaan eri lainatarjouksia helposti. Lainanvälittäjä toimii lainan hakijan ja myöntäjän välissä auttaen löytämään sopimuksen, johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Lainaa voi hakea myös ilman kilpailutusta, mutta silloin ei voi tietää, miten edullisesti lainaa olisi voinut saada. Erityisesti isompien lainasummien kohdalla erot kokonaiskustannuksissa voivat olla suuret riippuen siitä, minkä lainatarjouksen hyödyntää.

Lainojen klilpailutuspalvelut tarjoavat hakijoille seuraavia asioita:

 • Mahdollistavat helpon lainavertailun
 • Kilpailutuksen kautta löytää edullisimman lainatarjouksen
 • Nopeaa ja vaivatonta – yhden hakemuksen avulla tavoitetaan monia lainantarjoajia
 • Hakijalle maksutonta
 • Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei velvoita ottamaan lainaa

Muista nämä hakiessasi lainaa ilman kilpailutusta

Lainoja haetaan ilman kilpailutusta useimmiten siksi, että ei uskota edullisemman tarjouksen olevan mahdollinen. Kilpailuttamisen voidaan myös ajatella vievän liikaa aikaa.

Mikäli päädyt hakemaan lainaa ilman kilpailutusta, ota huomioon ainakin seuraavat asiat.

Ole tarkkana kulujen ja korkojen kanssa

Jos haluat tarttua ensimmäiseen saamaasi lainatarjoukseen ja unohtaa kilpailutuksen, kannattaa olla hyvin tarkka lainan kustannusten kanssa.

Ennen sopimuksen allekirjoittamista kannattaa tarkistaa, miten lainatarjouksen korkoprosentti vertautuu muiden toimijoiden korkoihin.

Paras väline vertailuun on tarjouksesta löytyvä todellinen vuosikorko, koska se huomioi myös lainan sivukulut. Mikäli todellinen vuosikorko vaikuttaa korkealta, kannattaa kuitenkin harkita kilpailuttamista.

Varmista palvelun luotettavuus

Lainanvälittäjät tekevät yhteistyötä vain tunnettujen ja luotettavien toimijoiden kanssa. Joskus erityisen hyvä lainatarjous voi tarkoittaa sitä, että tarjouksen tehnyt yritys ei ole täysin luotettava toimija lainamarkkinoilla. 

Ennen tarjouksen hyväksymistä kannattaa siis tarkistaa yrityksen taustat. Löytyykö siltä kotisivut, jossa on kaikki oleellinen tieto lainatuotteista? Onko muilla suomalaisilla asiakkailla kokemuksia lainantarjoajasta?

Älä ota lainaa hätiköidysti

Vaikka lainan tarve olisi kiireinen, kannattaa lainan ja vaihtoehtojen miettimiseen käyttää hetki aikaa. Ennen lainan ottamista onkin hyvä varmistua siitä, että talous tulee kestämään lainan lyhentämisen ongelmitta. 

Jos tällä hetkellä jää rahaa mukavasti säästöön, ei lainan takaisinmaksu tule todennäköisesti tuottamaan ongelmia. Mikäli talous on kuitenkin valmiiksi tiukalla, ei lainan ottaminen ole järkevää.

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin suositeltavaa, koska siten voi saavuttaa säästöä sekä kuukausi- että vuositasolla. Kilpailuttaminen vie vain hetken, joten pienellä vaivalla on mahdollista saavuttaa suuri hyöty.

Vertaa eri lainapalvelut meillä

Eri lainapalveluiden vertaileminen kauttamme on erittäin helppoa. Voit valita palveluiden joukosta yhden tai täyttää hakemuksen useammassa. Näin saat kilpailutukseen helposti mukaan suuren määrän lainanmyöntäjiä.

On turha maksaa liikaa, joten vakuudeton laina ja joustoluotto kannattaa aina kilpailuttaa – vaikka sitten tekisit kilpailutuksen vain nopeasti esimerkkikorkoja ja lainatietoja vertailemalla.

Kaikki sivuiltamme löytyvät lainantarjoajat ovat turvallisia ja luotettavia toimijoita Suomessa, eikä hakemuksen täyttäminen maksa mitään.

Kilpailuta lainasi maksutta!

Scroll to Top